Logo Realitatea.md

(video) Candu: Blocul ”ACUM” vorbește despre fraudarea scrutinului, dar niciodată nu a adus probe

22 Ianuarie 2019, 15:15 // Politica

Vicepreședintele Partidului Democrat și președintele Parlamentului, Andrian Candu, a adus precizări legate de alegeri și referendumul consultativ din 24 februarie. Andrian Candu și-a exprimat nedumerirea față de poziția blocului ACUM de boicotare a referendumului, ținând cont de faptul că partidele de opoziție însele au avut campanie de colectare a semnăturilor în favoarea reducerea numărului de deputați din Legislativ. 

Embed:

”PDM, când a pornit campania de informare privind schimbarea sistemului electoral, a lansat și ideea retragerii mandatelor deputaților, care trădează interesele alegătorilor. Atunci am fost acuzați de opoziție că vrem să impunem ceva fără să consultăm cetățenii. Acum când venim să consultăm părerea cetățenilor, opoziția boicotează referendumul. Vedem că Maia Sandu și Andrei Năstase sunt împotriva propriilor inițiative”, a opinat Candu.

Președintele Parlamentului a dat asigurări că, dacă în urma acestui referendum va fi susținută ideea de reducere a numărului de deputați în Legislativ și de retragere a mandatelor, imediat după alegeri vor începe consultări cu Comisia de la Veneția, pentru a promova aceste modificări legislative.

De asemenea, Andrian Candu a vorbit despre un proces foarte nociv, lansat de liderii opoziției, care infiltrează, fără a furniza vreo dovadă, ideea că aceste alegeri vor fi fraudate și că vor cere anularea lor.

”Ei nu fac altceva decât să-și găsească scuze pentru faptul că vor pierde alegerile. Cu fiecare ocazie vorbesc despre fraudarea scrutinului, dar niciodată nu au adus probe”, a declarat Candu.

Speakerul Parlamentului a mai punctat că ideea anulării alegerilor, infiltrată de pe acum de liderii opoziției, aduce pericolul instaurării unui haos pe o perioadă îndelungată, când lipsa unui Guvern nu va permite realizarea obligațiunilor asumate, cât și continuarea proiectelor sociale lansate de către guvernare.

Citeste tot despre: alegeri, Andrian Candu, referendum
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile