Logo Realitatea.md

(video) Andrian Candu, promisiune publică: O iau pe Maia Sandu de mânuță și ieșim să protestăm împreună în PMAN

08 Noiembrie 2018, 13:14 // Politica

Audierea în comisia pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației ”Open Dialog” a fost amânată pe motiv că lidera PAS, Maia Sandu a solicitat amânarea ședinței pe motiv că este plecată într-o deplasare peste hotare. Respectiv, Comisia a luat act de această solicitare și a amânat audierile anume din acest motiv. Precizarea a fost făcută astăzi, de către președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Embed:

Referitor la solicitarea Maiei Sandu de a organiza audierile cu ușile deschide, Andrian Candu a reiterate faptul că acest lucru nu este posibil, din motiv că astfel, membrii comisiei ar încălca legea.

”Dacă dumneaei crede că noi ar trebui să facem ceva ilegal, ca noi să avem scandal diplomatic datorită faptului că informațiile din comisie sunt sensibile. N-o să acceptăm acest lucru”, a spus Candu.

Totodată, speakerul a ținut să precizeze că această Comisie are scopul de a ancheta, examina și a analiza unele informații ce ține de influențarea unor partied politice în r. Moldova de structure străine, prin folosirea organizațiilor non-guvernamentale.

”Sunt informații că se întâmplă acest lucru în R. Moldova, ca și în alte state din regiune”, precizează președintele Parlamentului.

Dacă în anumite circumstanțe se va întâmpla să fie luată o decizie ca Maia Sandu să fie explusă din cursa electorală din acest motiv, Andrian Candu a menționat: ”Fac o promisiune că o să o iau de mânuță (n.r. Maia Sandu) și o să ies cu ea în PMAN să protestăm față de o asmenea decizie. Îl luăm și pe Andrei Năstase dacă este cazul. O să protestez cu ei, deoarece asta ar fi un abuz. Comisia nu are drept să-I pedepsească pe cei care-I audiază, dar să afle un răspuns”.

La final, Andrian Candu a dat asigurări că va face tot posibilul ca raportul comisiei să fie desecretizat, astfel încât să fie făcut public.

VEZI ȘI:

Primele informații colectate de comisia parlamentară de anchetă pe cazul „Open Dialog”

Andrian Candu, către Maia Sandu: ”Poate totuși nu vă mai ascundeți după false victimizări”

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.4423%
USD USD 17.2289 0.1465%
RUB RUB 0.2279 0.6625%
RON RON 4.2084 0.4128%
UAH UAH 0.6057 0.0992%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile