Logo Realitatea.md

(VIDEO) Cel mai masiv protest din istoria orașului Khabarovsk în apărarea guvernatorului arestat, Serghei Furgal

11 Iulie 2020, 18:21 // În lume

Zeci de mii de oameni s-au adunat pentru un miting neautorizat în apărarea lui Sergei Furgal la Khabarovsk, pe 11 iulie - un record istoric pentru centrul regional.

Foto: dailysabah.com

Autoritățile orașului au încercat să împiedice mitingul prin îngrădirea Pieței Lenin - piața centrală a orașului, unde participanții la miting intenționau să se adune. Pretextul pentru blocarea zonei a fost dezinfectarea. Acest lucru nu a ajutat - oamenii au protestat nu numai din toate zonele orașului Khabarovsk, ci și din suburbii.

Acțiunea a început în jurul orei locale la prânz. Zeci de mii de oameni s-au adunat la începutul mitingului în centrul orașului. Presa rusă scrie că numărul protestatarilor ar putea depăși numărul participanților la mitingul Regimentului Nemuritor, care a adunat până la 60 de mii de oameni în oraș.

Poliția nu a intervenit nu a intervenit în niciun fel. Nu a fost raportată reținerea participanților la miting. Departamentul Teritorial Khabarovsk din Ministerul Afacerilor Interne a declarat că „de la 10 la 12 mii de persoane au luat parte la evenimente de masă neautorizate organizate de echipa S. I. Furgal”.

Drept urmare, locuitorii nu numai că au mers pe străzile centrale ale orașului, blocând traficul, dar au trecut și prin gardul instalat în piața centrală. Oamenii purtau afișe cu cuvintele „Libertatea Furgal” și „Eu / Noi Serghei Furgal”. Participanții au scandat „Libertatea!”, „Moscova, plecați!”, „Orientul îndepărtat este al nostru”, „Putin, demisionează” și „Putin este hoț”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile