Logo Realitatea.md

(VIDEO) Chicu: „Dacă ne ducem la Orheiland, în Italia nu ne ducem”

13 Iulie 2020, 12:11 // Societate

În cadrul briefingului de presă, după întrevederea cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, premierul Chicu s-a referit la situația pandemică în țară, menționând că deși numărul cazurilor noi de infecție a scăzut cu circa 40% comparativ cu luna iunie, a fost necesară prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 31 iulie.

Embed:

A fost luată în considerare evoluția pandemiei în plan regional și mondial unde s-au înregistrat 240 mii cazuri pe zi.

Mai multe țări, în aceste condiții, reintroduc restricții de circulație inclusiv pentru Republica Moldova.

„Săptămâna trecută ați observat că Italia a impus restricții cetățenilor Republicii Moldova. Avem informații că peste un weekend Ungaria și alte țări. Aceste restricții se vor menține atâta timp cât situația nu revine sub control în Europa și la noi bineînțeles.

Atâta timp cât noi nu vom respecta regulile, vom prefera să mergem în microbuze și autocare la Orheiland, calea în Ungaria și Italia nu poate fi deschisă.

Noi trebuie să acționăm conștient. Nu la nivel de emoții și sentimente, nu la nivel de preferințe politice sau plăți din partea unor partide politice. Dacă nu vom respecta, vom sta închiși în căsuța noastră. Putem să ne indignăm cât dorim, putem să blamăm Guvernul, putem să blamăm miniștrii, dar dacă ne ducem la Orheiland, în Italia nu ne ducem”, a declarat Chicu.

Șeful Guvernul îndemnat cetățenii să manifeste responsabilitate în respectarea regulilor sanitar epidemiologice și solidaritate cu toată lumea.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile