Logo Realitatea.md

(VIDEO) Covor de asfalt de trei centimetri, întins pe pământ la Pepeni. Ministerul Economiei s-a autosesizat pe marginea calității drumului

04 Octombrie 2018, 17:10 // Economie

După ce fostul consilier municipal Oleg Cernei a postat mai multe imagini pe Internet cum în localitatea Pepeni, raionul Sângerei, asfaltul este turnat direct pe pământ și poate fi dezlipit ușor cu mâna, Ministrul Economiei și Infrastructurii anunță că s-a autosesizat și va documenta acest caz.

Foto: Facebook/com/Oleg Cernei

Fiind întrebați de ce lucrările sunt necalitative, iar asfaltul se surpă între degete, drumarii au răspuns că „nu s-a prins încă”.

„Decât să faci 1.200 de mii de km de drum necalitativ, mai bine faci 600 km dar calitativ. Întindem asfalt de 3 cm, iar la anul veți vedea cum va arăta. Eu cred că aceste lucrări nu sunt convenabile nici comunei, nici guvernării”, a comentat Cernei.

De asemenea, fostul consilier municipal i-a întrebat pe drumari câți cm de asfalt se pune, la care primește răspunsul ”vreo 2-3 cm”.

Astfel, în urma celor apărute în spațiul public vizavi de această situație, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a solicitat reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) să se deplaseze în localitate, pentru a se documenta și raporta despre situația reală a drumului care se renovează zilele acestea și va expertiza tehnic calitatea acestuia. 

Chiril Gaburici a reiterat că toate tronsoanele de drum vor fi date în exploatare doar după ce vor fi expertizate  tehnic pozitiv de laboratorul ASD. „Cer să fie asigurată calitatea și durabilitatea lucrărilor de reparație a drumului din localitate și să se respecte standardele de calitate stabilite. În cazul în care, porțiunile de drum nu vor corespunde normelor tehnice, antreprenorii vor fi impuși să refacă lucrările din cont propriu”, a punctat ministrul. 

Conform programului „Drumuri bune pentru Moldova”, drumul din localitatea Pepeni, raionul Sângerei este reparat pe o lungime de 700 de metri, valoarea lucrărilor fiind de 1,8 milioane de lei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile