Logo Realitatea.md

VIDEO CU SENS: Vezi aici dansul mirilor de la nunta fiului prim-ministrului Ion Chicu

29 August 2020, 23:26 // Actualitate

Jurnaliștii de la proiectul „Cu Sens” au reușit să străbată, pe drumul public, printre agenții de pază, care susțineau ba că se prelucrează pământul, ba că, pur și simplu, au grijă de terenuri private la Vinăria „Poiana” și au surprins dansul mirilor de la „nunta boierească”. Gurile rele susțin că prim-ministrul Ion Chicu și-ar fi însurat vineri, 28 august, unul dintre feciori. Nu este nicio confirmare oficială sau vreo reacție din partea șefului Guvernului. Cert este că, anterior, a declarat, într-o emisiune de la un post privat de televiziune, că nunta fiului său este programată pentru sfârșit de vară.

Potrivit sursei citate, toate drumurile de acces către restaurant au fost împânzite de agenți de pază, care au restricționat accesul jurnaliștilor, inclusiv, pe drumuri publice. Autoritățile locale au fost informate că, timp de două zile, țipenie de om să nu fie acolo.
 
„Primăriile satelor Ulmu și Horodca au fost anunțate prin scrisoare oficială din partea administrației localului [...] Astăzi și ieri sunt petrecute câteva lucrări genistice”, a spus un agent de pază.
 
Jurnaliștii de la „Cu Sens” au sunat la Vinăria „Poiana” să întrebe cum au putut să sfideze legea și să organizeze o nuntă în plină pandemie. Persoana care a răspuns la telefon le-a replicat următoarele: Eu nu pot să vă ofer careva informații. „În scurt timp, vă va telefona cineva”.
 
Acel „cineva” nu a mai revenit.
 
„Eu înțeleg că trebuie să-mi fie rușine și nu pot veni la dumneavoastră să vă invit la nuntă și să vă pun într-o situație grea. Dumneavoastră sunteți o persoană responsabilă? Nu ați vrea să vă infectați? [...] Imaginați-vă, faci o mare petrecere seara, iar peste trei zile oaspeții tăi stau la Toma Ciorbă. Cine vei fi tu după asta?”, a declarat Ion Chicu, cu două luni înainte de nunta propriu-zisă a feciorului, la postul de televiziune RTR Moldova.

Amintim că, în data de 18 iunie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a interzis organizarea ceremoniilor cât timp e stare de urgență în sănătate. Recent, aceasta a fost prelungită până pe 15 septembrie 2020.

Persoanele care doresc să contribuie cu un ajutor, astfel încât jurnaliștii de la proiectul „Cu Sens” să poată face mai multe reportaje și anchete, sunt îndemnate să facă o donație de cel puțin 2 euro aici sau aici.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile