Logo Realitatea.md

(VIDEO) Curtea de Apel: Activistul Andrei Donică care l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor a fost eliberat din arest preventiv și plasat sub control judiciar

10 Octombrie 2016, 15:01 // Societate

Curtea de Apel Chișinău a decis astăzi eliberarea din arest preventiv a activistului Andrei Donică, care la finele lunii septembrie, l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, lângă Guvern, și plasarea acestuia sub control judiciar. Decizia este irevocabilă. 

”Se casează decizia Judecătoriei Buiucani și se aplică controlul judiciar. Andrei Donică este obligat să nu părăsească localitatea, să comunice organului de urmărire penală schimbarea domiciliului, să se prezinte la organul de urmărire penală atunci când este nevoie și să predea pașaportul”, se arată în decizia Curții de Apel. 

Astfel, Andrei Donică a fost eliberat chiar din sala de judecată. Totuși, acesta nu are dreptul să părăsească localitatea fără acordul judecătorului, trebuie să se prezinte la cererea procurorilor și nu are dreptul să comunice cu părțile implicate în proces. La ieșire din sala de ședință, Donică a declarat că nu va renunța la proteste. 

Atât procurorul pe caz, cât și avocații protestatarului au refuzat să facă declarații după pronunțarea deciziei. 

Amintim că Andrei Donică a fost reținut vineri, 30 septembrie, pe un termen de 72 de ore, după ce a aruncat cu o găleată plină cu lapte peste ministrul Finanțelor, Octavian Armașu. Incidentul a avut loc în fața Guvernului.

Judecătorii i-au dat 25 de zile de arest preventiv lui Andrei Donică, activistul care l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor, lângă Guvern (VIDEO)

(VIDEO) Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, stropit cu o găleată de lapte chiar lângă Guvern, de către un activist

Poliţia a pornit un dosar penal pe numele activistului Andrei Donică, care l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor, Octavian Armașu. Mesajul premierului

Andrei Donică se laudă cum a pregătit laptele cu care l-a stropit pe Octavian Armașu. ”Orășelul Anti-Genocid” a fost evacuat în această seară (VIDEO)

UPDATE: Momentul reținerii activistului Andrei Donică, cel care l-a ”scăldat” în lapte pe ministrul Finanțelor, Octavian Armașu (Video)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile