Logo Realitatea.md

(video/doc) Șor - primul pe listă la alegerile parlamentare. Numele tuturor candidaţilor ȘOR la fotoliul de deputat pe circumscripţia naţională

27 Decembrie 2018, 16:44 // Stiri

Ilan Șor, primarul de Orhei condamnat la șapte ani de pușcărie în dosarul fraudei bancare, a obținut certificatul de integritate și a anunțat că va participa la alegerile parlamentare din februarie 2019, atât pe listă de partid, cât și într-o circumscripție uninominală.

Reprezentanţii Partidului ȘOR din R. Moldova au depus astăzi la Comisia Electorală Centrală lista partidului şi celelalte documente necesare înregistrării candidaţilor la funcţia de deputat în circumscripţia naţională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Mai târziu, preşedintele partidului, Ilan Șor, împreună cu echipa sa, s-a deplasat la Palatul Republicii unde a depus personal declaraţia privind consimţământul de a candida la alegerile parlamentare.

Înainte de intrare, Ilan Șor a ținut un discurs în fața susținătorilor formațiunii. În mesajul său, politicianul a ținut să mulțumească celor prezenți pentru sprijin și încrederea acordată echipei Partidului Politic ”ȘOR” și s-a arătat încrezător în faptul că formațiunea va obține victorie în scrutinul parlamentar din 2019.

Lista celor 51 de candidați din partea Partidului Politic ”ȘOR”, pe circumscripția electorală națională, este condusă de liderul formațiunii și primarul de Orhei, Ilan Șor, acesta fiind urmat de Marina Tauber, primara comunei Jora de Mijloc și Petru Jardan, directorul Avia Invest. În listă apare și unul dintre avocații primarului de Orhei - Denis Ulanov. 

Lista include reprezentanți din majoritatea regiunilor țării, persoane din diferite domenii și sfere de activități. De asemenea, 41% din numărul candidaților este reprezentant de femei.

Potrivit reprezentanților Comisiei Electorale Centrale (CEC), Partidul ȘOR va fi a 5-lea în lista electorală, după PDM, Blocul ACUM, PCRM și PSRM.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare de prima instanță în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. El se declara nevinovat. Primarul de Orhei se va afla în libertate până când se va pronunta Curtea de Apel Cahul. Următoarea ședință a fost programată pentru data de 21 ianuarie 2019.

VEZI ȘI:

Ilan Șor intenționează să candideze la alegerile parlamentare: Vom transfera clădirea Guvernului la Orhei (VIDEO)

PRIMELE partide înscrise în cursa electorală: CEC a stabilit ordinea pentru primii patru concurenți (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile