Logo Realitatea.md

(VIDEO) Dodon a strigat la Kozak și i-a scris „note” lui Putin. Discuția „secretă” dintre Dodon și Plahotniuc

05 Iunie 2020, 14:11 // Politica

Noile filmulețe cu dialogul cunoscut dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, la care asistă mâna dreaptă a celui din urmă Serghei Iaralov, relevă relațiile președintelui Republicii Moldova cu liderul Kremlinului Vladimir Putin și consilierul său emblematic Dmitri Kozak. Unuia îi scrie note, iar pe altul îl ceartă.. Întâmplător sau nu, imaginile video au fost publicate înainte de plecarea șefului statului la Moscova, unde acesta va participa la parada dedicată zilei de 9 mai, amânată pe 24 iunie.

Embed:

În primul video, Dodon și Plahotniuc discută despre o „coaliție stabilă pentru 4 ani, adică până în 2023” între PSRM și PDM. Totodată șeful statului a dezvăluit că scria „note” președintelui rus Vladimir Putin.

Dodon: „Nu, eu scriam... Eu scriam, era țâță, eu tot timpul îi scriu lui Putin”

În al doilea video, Plahotniuc a menționat că a avut conflicte cu Dmitrii Kozak, actualul șef adjunct al administrației prezidențiale din Rusia. Dodon i-a răspuns lui Plahotniuc că și el s-a certat cu oficialul rus:

Dodon: „Am strigat la el în birou unde se aflau și alți oameni. E așa… Dar trebuie să recunoaștem că e bravo. Negociază… ”

Plahotniuc: „El pentru țara sa a calculat totul”

Dodon: „Corect a făcut. Ce mi-a zis el astăzi în aeroport?”

Plahotniuc: „Eu cred că el a rămas dezamăgit după întâlnirea noastră de aseară”.

Este de menționat că secvențele ar fi fost filmate în iunie 2019, înainte ca democrații să cedeze puterea și fostul lider al PDM să plece din țară.

Cele două filmulețe au fost făcute publice azi de deputatul Platformei DA Iurie Reniță, căruia i-au venit pe adresa electronică de la Parlament. Tot el a publicat și imagini video în care Vlad Plahotniuc îi întinde o pungă neagră, or renumitul „kuliok” cu calendar șefului statului, iar acesta îi spune să i-o înmâneze lui Serghei Iaralov ca să o transmită lui Costea, astfel încât Costea să i-o dea lui Cornei pentru anumite salarii.

S-a vehiculat că Igor Dodon s-ar fi referit la Constantin Botnari, pe atunci democrat, și la Corneliu Furculiță, deputatul PSRM. Versiunea nu a fost confirmată oficial. Ba mai mult, șeful statului insistă pe faptul că imaginile sunt montate, adică scoate din context.

Până la apariția acestor video-uri, Publika.md, postul de televiziune despre care iarăși s-a spus că ar fi afiliat lui Vlad Plahotniuc, a publicat din aceeași atmosferă frânturi de dialog dintre Dodon și Plahotniuc, inclusiv, despre federalizare.

CITEȘTE ȘI:

Dodon comentează noile imagini video în care acesta apare cu Plahotniuc

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile