Logo Realitatea.md

(VIDEO) După ce a fost demisă, ex-șefa Pieței Centrale își caută dreptatea. „Sunt nevoită să-l acționez în judecată pe Codreanu”

25 Iunie 2019, 12:36 // Societate

Fosta șefă interimară a Pieței Centrale, Lilia Buștiuc, consideră că demiterea ei din funcție este incorectă și nu are legătură cu performanțele profesionale, ci a fost făcută pentru că a declarat război schemelor ilegale din instituție. Declarațiile au fost făcute prin intermediul unei conferințe de presă.

Lilia Buștiuc susține că odată cu venirea în funcție, a făcut un audit în care a depistat multe nereguli. Informația a fost prezentată primarului Ruslan Codreanu, cu precizarea că nu poate vărsa bani în contul Primăriei, pentru a acoperi o serie de datorii provenite din amenzi.

„La începutul anului 2019, datoria constituia 65 de milioane de lei. Pe perioada celor două luni cât am fost în fruntea întreprinderii, am reușit și am mai strâns 20 de milioane din depozite, venituri, din rezultatul activității. Astfel, la ziua de astăzi, datoria este de doar 40 de milioane”, a afirmat Lilia Buștiuc.

Fosta șefă interimară a Pieței Centrale a mai declarat că, în perioada mandatului său, a adus beneficii instituției de un milion de lei. Aceasta consideră că demiterea ei din funcție este urmarea unor alegații nefondate la adresa ei.

„Sunt nevoită să-l acționez în judecată pe domnul Ruslan Codreanu, primar general interimar, pentru afirmațiile lansate în spațiul public care mi-au lezat grav reputația mea profesională”, a spus Lilia Buștiuc.

În ceea ce îl privește Viorel Braga, noul director al Pieței Centrale, Lilia Buștiuc a precizat acesta riscă să plece și el cu imaginea murdară.

„Dumnealui nu realizează că și el este o persoană folosită, pentru o perioadă, cum a spus domnul Codreanu, de trei luni, pentru a mușamaliza situația și a pune sub masă toate acele nereguli și crime care sunt în Piața Centrală”, a afirmat Lilia Buștiuc. 

Prezent la conferința de presă, Valentin Dvornic, președintele sindicatului întreprinderii Piața Centrală, a declarat că peste 280 de angajați vor semna o sesizare la adresa Primăriei și a Consiliului Municipal, pentru a afla motivele pentru care, „prin concedierea Liliei Buștiuc, a fost ponegrit tot colectivul”. Valentin Dvornic a mai spus că, prin strângerea semnăturilor, angajații Pieței Centrale sar în apărarea Liliei Buștiuc.

În replică, Ruslan Codreanu susține că el nu a făcut decât să intervină în solicitările agenților economici, care nu sunt deloc puține, privind ilegalitățile din Piața Centrală. Totodată, Codreanu a mai anunțat că aceste solicitări au fost expediate Procuraturii Anticorupție pentru a fi elucidate.

Realitatea.md amintește că, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a anunțat, pe 21 iunie, demiterea conducerii Pieței Centrale, la doar trei luni de la numire, invocând plângeri ale comercianților care spun că li se cer în continuare plăți exorbitante pentru a putea vinde la piață. 

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO/UPDATE) Cine este noul director al Întreprinderii Municipale „Piața Centrală”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.0602%
USD USD 17.7711 -0.4799%
RUB RUB 0.2704 -0.8434%
RON RON 4.0440 -0.0445%
UAH UAH 0.7243 -0.1516%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile