Logo Realitatea.md

(VIDEO) Șeful diplomației americane acuză China de atacurile cibernetice asupra lanțului hotelier Marriott și afectarea datelor a milioane de clienți

13 Decembrie 2018, 17:16 // În lume

Șeful diplomației americane a acuzat miercuri China că efectuează atacuri cibernetice împotriva țării sale, învinuind-o, inclusiv de piratarea unei baze de date a lanțului hotelier Marriott cu informații despre peste 500 de milioane de clienți, relatează AFP.

Foto: radiocluj.ro

"Relația noastră cu China este complicată", "ei (chinezii, n. red.) duc operațiuni de spionaj și influențare aici în Statele Uite“, a declarat secretarul de Stat Mike Pompeo într-un interviu acordat Fox News, scrie adevărul.ro.

Baza de date piratată a gigantului din domeniul hotelier conținea nume, posibile coordonate, iar uneori și numere de carduri bancare, pașapoarte pentru cel puțin jumătate de miliard de clienți.
Statele Unite vrea să-i condamne cât mai curând pe hackerii chinezi care lucrează pentru serviciile secrete ale țării și să impună restricții asupra importului de echipament tehnologic, potrivit mai multor surse citate de New York Times.

Potrivit New York Times, anchetatorii au descoperit coduri și proceduri similare celor folosite de hackeri chinezi, și niciuna din informațiile copiate nu a apărut pe ”dark web”, fața nevăzută a internetului, unde se refugiază infractorii.

Totul ar face parte dintr-o campanie globală a Chinei de a colecta o cantitate maximă de informații personale despre americani, a cărei punct culminant a fost intruziunea într-o bază de date de 20 de milioane de funcționari publici.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile