Logo Realitatea.md

(VIDEO) Forumul de afaceri moldo-indonezian a reunit peste 80 de antreprenori

16 Septembrie 2019, 16:43 // Economie

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu Ambasada Republicii Indoneziei la București, a organizat forumul de afaceri „Fortificarea relațiilor economice dintre Indonezia și Republica Moldova”. La eveniment s-au reunit peste 80 de antreprenori.

Foto: mei.gov.md

În discursul de deschidere a evenimentului, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republici Moldova a mulțumit delegației din Indonezia precum și antreprenorilor autohtoni, prezenți la eveniment, pentru interesul acordat forumului, ce are drept obiectiv - dezvoltarea şi promovarea relaţiilor economice şi comerciale dintre statele noastre.

„În prezent, în urma reformelor economice, sociale şi politice, Republica Moldova a devenit mai atractivă şi mai deschisă faţă de investitorii străini. De mai mulţi ani, întreprindem diverse acţiuni pentru ca businessmenii străini să valorifice oportunităţile oferite de țara noastră. Numai în ultimii doi ani CCI a RM a organizat la Cahul, Bălți, Ungheni și desigur Chișinău, forumuri investiționale, cu participarea agenților economici din mai multe state. Instituția camerală, de asemenea, organizează forumuri de afaceri, atât în țară, cât și peste hotare; expoziții; vizite de studiu la întreprinderi de peste hotare etc., iar în urma acestor evenimente sunt semnate contracte de cooperare dintre agenții economici din Republica Moldova și alte state”, a spus președintele CCI a RM.

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii Ionela Costachi a menționat că Guvernul Republicii Moldova își concentrează eforturile pentru promovarea reformelor structurale eficiente și adaptarea legislației naționale la standardele internaționale, cu scopul de a crea un climat de afaceri favorabil, de a atrage investiții și de a promova exporturile: „Investițiile în infrastructură, reducerea barierelor în calea comerțului și asigurarea statului de drept sunt obiective strategice pe ordinea de zi a Ministerului Economiei și Infrastructurii”.

E.S. Amhar Azeth, Ambasadorul Republicii Indonezia în România și Republica Moldova a menționat că obiectivul vizitei sale în Republica Moldova este stabilirea relațiilor de cooperare cu antreprenorii din țara noastră.

Forumul s-a desfășurat în cadrul Festivalului Indonezian 2019: „Explore Beyond Imagination”, organizat în perioada 16 – 17 septembrie 2019 și cuprinde prezentarea climatului investițional, întâlniri bilaterale, spectacol de artă, prezentarea culturii indoneziene, spectacole de modă și gastronomie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață