Logo Realitatea.md

(VIDEO/FOTO) Aşa arată arsenalul de ARME, BANI și EXPLOZIBIL, găsit la domiciliile activiștilor Antifa

26 Noiembrie 2014, 15:11 // Societate

Angajații IGP, precum și procurorii prezintă probe concludente care confirmă faptul că după alegerile din 30 noiembrie, în Republica Moldova urmau să aibă loc acțiuni de destabilizare a situației. Potrivit organelor de drept, membrii organizației extremiste ”Antifa” se ocupau de pregătirea unor scenarii deosebit de grave după alegeri. 

Foto: igp.gov.md

Astfel, în urma unor percheziții organizate astăzi atât în municipiul Chișinău, cât și în raioanele Ialoveni, Soroca, și Bălți, polițiștii au găsit un arsenal întreg de arme și muniții, printre care pistoale cu amortizator, aruncătoare de grenade, grenade de model MYXA, grenade de ofensivă de model RGD-5, cutii de trotil, măști, cartușe de diferite calibruri în cantități enorme, sticle inflamabile de model Cocktail Molotov, uniforme militare, dar și sume mari de bani, dar și scheme ale planurilor generale ale construcţiilor mai multor instituţii de stat, precum Comisia Electorală Centrală și Compania publică Teleradio-Moldova. Totodată, au fost ridicate sume impunătoare de bani, telefoane mobile noi și carduri SIM. 

 

Realitatea.md amintește că oamenii legii au prezentat astăzi schema de funcționare a organizației extremiste ”Antifa”, care se ocupa de pregătirea unor scenarii deosebit de grave după alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Astfel, cinci persoane au fost reținute și escortate la sediul Inspectoratului General de Poliție. Alte persoane de asemenea sunt cercetate în cadrul cauzei penale, inițiată în primăvara anului 2014, în baza art. 284 (alin.1) care prevede crearea și organizarea activității unei grupări criminale. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile