Logo Realitatea.md

(VIDEO) Frica lui Dodon: Important ca prin venele socialiștilor să nu curgă sânge de român

05 Martie 2019, 21:55 // Politica

Fostul lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și actualul președinte al țării, Igor Dodon, își demonstrează din nou "dragostea" față de România. Întrebat în cadrul emisiunii Puterea a patra dacă nu cumva "prin venele membrilor PSRM curge sânge de democrat", Dodon a făcut glume, precizând că important să nu fie "sânge de român".

"La unii în campania electorală a început să curgă sânge de român și suflare românească". Dar, lăsând glumele la o parte, Igor Dodon afirmă că nu-și dorește o eventuală trecere a deputaților socialiști de la o formațiune la alta.

"Evident că nimeni nu-și dorește. Timpul va arăta. Eu am discutat cu fiecare în parte, cu toți 35. Văd dorință din partea lor și siguranța că vor munci într-o echipă cu partidul cu care au trecut și sper că așa și va fi", a adăugat Dodon.

Amintim că nu o singură dată presa de la noi a scris despre faptul că, în timp ce promovează o politică pro-Rusia, unii socialiști dețin cetățenie română. Era vorba de Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi.

Atunci, conducerea PSRM anunțase că aceștia vor renunța la cetățenie, însă conform unor informații apărute în presă, în urma solicitării oficiale de la Autoritatea Națională de Redobândire a Cetățeniei Române, cei șase deputați socialiști așa și nu au depus cerere de refuz.

CITEȘTE ȘI:

Cei 35 de deputați socialiști nou aleși nu vor părăsi partidul. Mai degrabă ar renunța la mandate (VIDEO)

BOMBĂ ÎN POLITICĂ! 14 deputați PCRM părăsesc partidul și creează propria platformă parlamentară (VIDEO)

ULTIMA ORĂ! Cei 14 deputați neafiliați social-democrați aderă la fracțiunea PDM (VIDEO)

Ghimpu, despre cei 14 deputați care au părăsit PCRM: Nu fac coaliție cu comuniștii, indiferent unde sunt

Dodon: Oare nu există acceptul lui Voronin pentru această separare?! Poate e o combinație menită să ușureze decizia lui Ghimpu

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile