Logo Realitatea.md

(UPDATE/VIDEO) Gheorghe Petic rămâne în arest! Magistrații au respins din nou cererea avocaților

18 Iulie 2019, 13:48 // Societate

UPDATE: Nici cea de-a doua cerere a avocaților privind eliberarea lui Gheorghe Petic din arest sub garanția personală a doi deputați nu a fost adimisă. Magistrații s-au pronunțat în dumă-amiaza zilei de azi în cadrul ședinței de la Curtea de Apel Chișinău.

Știrea inițială: Cererea de revocare a măsurii de arest în dosarul lui Gheorghe Petic a fost respinsă de magistrații Curții de Apel Chișinău în cadrul procesului de astăzi. Apărarea fostului polițist de frontieră urmează să înainteze o nouă cere de eliberare sub garanția personală a doi deputați.

Fostul polițist de frontieră a fost susținut și astăzi de mai mulți simpatizanți. Aceștia s-au adunat în fața Curții de Apel Chișinău unde au scandat „Jos mafia” și „Petic la libertate”. 

Realitatea.md aminteșe că în cadrul ședinței de judecată de ieri, completul de judecătorii ai Curții de Apel Chișinău au decis să respingă recursul apărării privind modificarea măsurii de arest preventiv aplicat lui Gheorghe Petic. Avocații săi au solicitat eliberarea sub control judiciar. 

Odată ce a auzit decizia magistraților, fostul polițist de frontieră, cunoscut și datorită activității sale împreună cu echipa PPDA, a sărit din boxa inculpaților și a încercat să iasă din sala de judecată. Ulterior, Petic a spus că nu a avut intenția să evadeze, recunoscând că îi este psihologic greu în arest.

 

Publicată de Александр Рошко pe Joi, 18 iulie 2019

Amintim că Gheorghe Petic a fost reținut pe data de 12 octombrie 2018, după ce o femeie - locuitoare a orașului Ungheni în vârstă de 31 de ani - a telefonat la serviciul 112 și a declarat că a fost violată de el. Ulterior, a fost condamnat și își ispășește pedeapsa la Penitecniarul 13 din capitală.

De asemenea, Petic mai este vizat într-un alt dosar. În urmă cu 15 ani, pe când activa în cadrul Serviciului de Grăniceri, în urma unui conflict iscat într-un local din Taraclia, el ar fi amenințat mai multe persoane cu o armă și ar fi tras mai multe împușcături dintr-un Kalashnikov într-un automobil. În ambele cazuri, se declară nevinovat.

CITEȘTE ȘI:

Gheorghe Petic, vizat într-un nou dosar. Ar fi tras dintr-un Kalashnikov în plină stradă

(VIDEO) Petic a încercat să iasă din sala de judecată, după ce a auzit că rămâne în arest: N-am vrut să evadez

Gheorghe Petic, condamnat la închisoare într-o cauză de viol

Gheorghe Petic, suspectat într-o cauză de viol, plasat în arest preventiv

Pedeapsa pe care au cerut-o azi procurorii pentru Gheorghe Petic, fostul polițist de frontieră, învinuit de viol

Petic și Filat, ”vecini” la Penitenciarul 13. Fostul polițist de frontieră a fost mutat într-o altă celulă, alături de cea a fostului premier

Gheorghe Petic, vizat într-un nou dosar. Ar fi tras dintr-un Kalashnikov în plină stradă

Gheorghe Petic, condamnat la închisoare într-o cauză de viol

Gheorghe Petic, suspectat într-o cauză de viol, plasat în arest preventiv

Pedeapsa pe care au cerut-o azi procurorii pentru Gheorghe Petic, fostul polițist de frontieră, învinuit de viol

Gheorghe Petic, transferat într-o altă celulă de detenție, în urma recomandărilor Avocaților Poporului

Igrasie, saltele insalubre, fire electrice neizolate...Cum arată celula din subsolul Penitenciarului 13, unde este deținut Gheorghe Petic (FOTO)

Citeste tot despre: acuzat de viol, Gheorghe Petic, pedeapsă
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.4543%
USD USD 16.6157 -0.1652%
RUB RUB 0.2261 0.2661%
RON RON 4.0694 0.4443%
UAH UAH 0.6000 0.1335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile