Logo Realitatea.md

(VIDEO) Grupul clienților pătimiți în urma jafului de la MAIB a reușit să discute cu ministrul de interne

30 August 2019, 17:16 // Economie

Clienții prejudiciați în urma jafului din 6 iulie de la filiala MAIB s-au adunat astăzi în fața Guvernului de la ora 11:00. Au reușit să discute cu ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, abia după ședința Cabinetului de Miniștri.

Deși au fost lăsați să intre în clădirea Guvernului, protestatarii erau nemulțumiți deoarece prim-ministra Maia Sandu nu a coborât să discute cu ei. Oamenii au decis să nu plece și au scandat în fața Executivului.

După ședința Guvernului, prim-ministra Maia Sandu a declarat că dacă ar fi fost anunțată mai devreme, reușea să se întâlnească cu protestatarii.

„Le-am explicat că ceea ce putem să facem e să facem această anchetă și la această anchetă se lucrează, dar nu pot sa intervin. Le-am spus ca nu poate Guvernul să meargă în instanță împotriva unei banci private”, a declarat Maia Sandu.

Între timp, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a purtat discuții cu reprezentanții grupului de protestatari.

„Noi am avut o comunicare corectă cu reprezentanții celor care au pătimit în urma acestei crime produse la MAIB. Am convenit că pe viitor vom avea o comunicare strânsă cu direcția generală de urmărire penală și se vor cunoaște în detaliu care sunt acțiunile desfășurate de către instituțiile statului”, a spus Andrei Năstase.

Privind răspunsul întârziat pe care l-au primit clienții, Năstase a declarat că vor fi sancționați cei care au încălcat rigorile legii privind comunicare.

„În momentul în care se va constata că cineva a încălcat rigorile legii cu privire la comunicare, bineînțeles că va fi sancționat. Cert este că oamenii au înțeles ministerul de Interne pe de o parte, cu ce se ocupă IGP pe de altă parte și cei care investighează acest caz. Eu cred că la sfârșitul acestei discuții am ieșit cu toții împăcați”, a mai spus Năstase.

Potrivit lui Veaceslav Șevciuc, reprezentantul grupului de clienți ai MAIB care au rămas fără banii si bunurile, Andrei Năstase a chemat șeful grupei de anchetă pe latura de urmărire penală. 

„Ne-au explicat pașii procedurali, au luat act de acel răspuns întârziat. A fost pornit un proces penal în baza cererii noastre din 28 august. Urmează să fim invitați pentru audieri. Suntem mulțumiți la moment”, a declarat Veaceslav Șevciuc.

Amintim că pe data de 6 iulie 2019 a fost jefuită filiala băncii Moldova-Agroindbank de pe strada Ion Creangă, din sectorul Buiucani al capitalei. 31 de persoane au avut de suferit, după ce 84 de casete cu bani și bunuri de valoare au fost sparte.

La același subiect:

(VIDEO) Clienții MAIB prejudiciați, printre lacrimi și dezamăgiri: „O viață am strâns acești bani”

Numărul clienților MAIB prejudiciați în urma jafului crește zilnic. Suma sustrasă s-a dublat

(VIDEO) Reprezentantul clienților prejudiciați ai MAIB: „Jaful a fost organizat din interiorul băncii”

Replica MAIB la declarațiile clienților păgubiți din conferință

(DOC) Clienții prejudiciați MAIB, indignați că nu reușesc să discute cu administația băncii. Au depus o plângere penală la MAI

MAIB comentează acuzațiile aduse de către clienții păgubiți, precum că furtul ar fi fost organizat din interior

(VIDEO) Continuă protestele la sediul central MAIB! Clienți prejudiciați: Stăm de dimineață și nimeni nu iese

Citeste tot despre: clienții prejudiciați, MAIB, protest
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile