Logo Realitatea.md

(VIDEO) La vamă au fost ridicate țigări în valoare de peste 1 milion de lei

09 Iulie 2020, 10:22 // Societate

La diferență de doar o zi, ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au depistat două loturi de țigarete fără acte de proveniență, o parte dintre acestea fiind introduse clandestin în țară, cu ocolirea posturilor vamale. În total, vameșii au ridicat 1 083 000 de țigarete de diferite mărci.

Foto: customs.gov.md

În primul caz, în baza unor informații deținute cu privire la activitatea infracțională a unui conațional, în vârstă de 32 de ani, funcționarii vamali au efectuat verificări la o adresă din raionul Briceni. La domiciliul unei rude a bărbatului, mai exact în curtea casei de locuit, au fost depistate și ridicate 438 000 de țigarete marca „Winston”, fără timbre de acciz și cu semne vizibile de contrafacere.

Cercetările preliminare indică faptul că țigările erau introduse fraudulos în țară prin segmentul verde al frontierei moldo-ucrainene, astfel fiind ocolite posturile vamale în vederea eschivării de la plata pentru mărfurile accizate.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în apropierea comunei Grătiești, după ce o patrulă a echipelor mobile a tras pe dreapta, pentru verificări, un autocamion.

În cadrul controlului vizual al semiremorcii, au apărut suspiciuni legate de modificarea elementelor constructive ale acesteia, motiv pentru care a fost luată decizia escortării autovehiculului în zona de control vamal proximă. În rezultatul demontării pereților semiremorcii, au fost depistate zeci de cutii care conțineau 645 000 de țigarete de diferite mărci, fără timbre de acciz și fără acte de proveniență.

Conform informațiilor preliminare, produsele din tutun urmau să fie transportate și comercializate ilegal în Uniunea Europeană.

Loturile de țigări și autocamionul au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele implicate sunt documentate pentru trafic ilicit cu produse din tutun. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor legale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia