Logo Realitatea.md

(video) Leancă, apel către oponenții politici: ”Să vină cu soluții, și nu critici defăimătoare și minciuni”

12 Noiembrie 2018, 16:22 // Politica

După ce săptămâna trecută Procuratura Anticorupție a venit cu precizări privind informațiile publicate de mai multe surse mass-media precum că liderul PPEM și vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă ar fi cercetat penal într-un dosar legat de studiile fiului său, politicianul a reiterat că pe numele lui nu este deschis niciun dosar penal.

Embed:

Iurie Leancă a declarat în cadrul unei conferințe de presă, organizată la Guvern, că Procuratura Anticorupție a specificat faptul că nu este deschis niciun dosar pe numele acestuia. De asemenea, politicianul a făcut un apel către presă de a rectifica materialele publicate și l-a criticat pe deputatul liberal Lilian Carp care a distribuit informații false.

”Nu-mi place să recurg la retorica unor politicieni din R. Moldova, dar îmi vine în cap așa formula ”lichea politică”. Deși a primit un răspuns de la PA care nicidecum nu rezultă că ar fi deschis un dosar penal pe numele meu, faptul că el așa a vrut să interpreteze, presa așa-zisă independentă s-a grăbit să publice această minciune și să insiste că s-a deschis un dosar penal. Trebuia ca PA să vină cu o precizare, menționând foarte clar că nu există un dosar penal pe numele lui Iurie Leancă, iar presa nu a venit cu rectificări. Mi-aș fori ca cei din presă care s-au grăbit cu publice informațiile false, să le rectifice (…) Fac un apel, în speranța că rațiunea va triumfa, aș vrea să văd totuși mai puțină ipocrizie și să ne axăm pe probleme, ca oponenții poltici să vină cu soluții, și nu critici defăimătoare și minciuni”, a declarant Iurie Leancă.

Procuratura Anticorupție a confirmat zilele trecute că vicepremierul Iurie Leancă nu este urmărit penal. Plângerea deputatului PL Lilian Carp a fost anexată la o cauză penală aflată în procedura Procuraturii Anticorupție.

VEZI ȘI:

Precizarea Procuraturii Anticorupție privind așa-zisul ”dosar penal” al fostului premier Iurie Leancă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile