Logo Realitatea.md

(VIDEO) Lupu a vrut dinamică în viață. Ce spune despre decizia de a candida la funcția de președinte al CCRM

06 Februarie 2019, 12:54 // Economie

După ce a susținut proba de interviu în cadrul concursului privind selectarea candidaților la funcția de președinte al Curții de Conturi a Republicii Moldova, Marian Lupu a oferit declarații pentru presă, menționând că poziția la care candidează vine cu anumite criterii care îi convin.

Embed:

Deputatul a spus că decizia îi aparține și a fost adoptată în toamna anului 2018, după o analiză mai amplă.

„Poate fi o pauză, poate fi o plecare pentru totdeauna. Viața va demonstra, eu nu-mi fac planuri în acest sens”, a menționat Lupu.

Potrivit lui, funcția la care candidează vine cu „maximum de independență”, fără „șefi administrativi”. Curtea își decide singură programele și planurile de activitate, fiind a cincea forță în stat.

„Odată la 7-8 ani de zile, știința psihologică spune că omul, ca să nu dea rădăcini pe care nu le va mai putea scoate, trebuie să-și schimbe domeniul de activitate. Totuși 14 ani în Parlament este o perioadă arhisuficientă. Eu nu sunt adeptul ideii că cel care este venit în politică trebuie să plece odată cu moartea sa fizică. Noi avem foarte multe cazuri de acest gen. Trebuie să fie o dinamică, și în politică, și în viața personală și în cea profesională. Este foarte simplu”, a declarat Marian Lupu.

Despre prioritățile pe care le va avea în calitate de președinte al CCRM, candidatul nu a vorbit, menționând că urmează o analiză împreună cu membrii instituției și abia după asta vor veni cu niște concluzii „dacă e nevoie de schimbat ceva și ce anume”.

Întrebat de ce mai mulți membri ai PDM se aleg cu funcții bune în cadrul instituțiilor statului anume acum, Marian Lupu a descris acest fapt drept o coincidență.

„Este o coincidență cu faptul că mai multe poziții la nivel de conducere în mai multe organizații au devenit vacante excat în această perioadă de timp. Atunci când este vorba de funcții vacante ele trebuie suplinite. Instituțiile nu pot funcționa fără conducere. Trebuie suplinite cu profesioniști, important să fie oameni potriviți la locuri potrivite”, a declarat deputatul.

Menționăm că mâine va avea loc prima și probabil ultima ședință a plenului Parlamentului, la ora 11:00, în cadrul căreia vor fi examinate subiectele propuse, precum și numirile în instituții, în baza concursurilor organizate recent de unele comisii din Paralament.

VEZI ȘI:

(VIDEO) Cum comentează Candu candidatura lui Marian Lupu la funcția de președinte al CCRM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile