Logo Realitatea.md

(video) Magia Târgului de Crăciun revine. Filip: ”Trebuie să ne învățăm și să ne odihnim ca în Europa”

08 Noiembrie 2018, 17:21 // Societate

Târgul de Crăciun revine și în acest an pe strada 31 August 1989 din Capitală. Acesta va fi deschis în perioada 15 decembrie și va bucura până în data de 15 ianuarie. Târgul se va desfășura pe strada 31 august, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin. Vizitatorii vor avea parte de un program artistic și mai multe evenimente. Regulamentul de funcționare a Târgului de Crăciun a fost aprobat astăzi de Cabinetul de miniștri.

Potrivit premierului, Pavel Filip, anul trecut, Târgului de Crăciun a adus Chișinăul în rândul capitalelor europene, iar mai mult de 5 mii de copii au avut acces gratuit la distracții.

„Anul trecut s-a dovedit o sărbătoare foarte bine organizată, s-au bucurat peste 5 mii de copii, care au avut acces gratis la distracțiile care le-a oferit Târgul de Crăciun. Vestea bună este că și anul acesta revine Târgul de Crăciun. Nu-mi rămâne decât să mă bucur că am reușit anul trecut să aducem și Chișinăul în rândul capitalelor Europene în perioada sărbătorilor de iarnă. Trebuie să ne învățăm și să ne odihnim ca în Europa. Eu am toată certitudinea că organizatorii vor oferi și anul acesta clipe frumoase”, a spus premierul.

Ca și anul trecut, mii de copii din centre de plasament, din familii social-vulnerabile, dar și din stânga Nistrului, vor avea posibilitatea să viziteze Târgul de Crăciun cu suportul Guvernului.

Amintim că viceprimarul Nistor Grozavu a declarat pentru Realitatea.md că pregătirile se vor face după modelul celor din anul trecut. Mai exact, ministerul Educației, Culturii și Cercetării îi revine organizarea părții artistice, iar primăria va avea grijă de partea tehnică.

Pentru organizarea acestuia au fost alocate 8 milioane de lei.  

Citeste tot despre: Pavel Filip, Târg de Crăciun
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile