Logo Realitatea.md

(VIDEO) Mai multe străzi din capitală, inundate din cauza ploii

03 Iunie 2019, 08:51 // Societate

În urma polii torențiale de azi-noapte, mai multe străzi din capitală au fost inundate. Pretorii sectoarelor au prezentat câteva informații la ședința Primăriei Capitalei din 3 iunie 2019.

Embed:

Potrivit pretorului de Buiucani, Vadim Brînzaniuc, pe strada Alba Iulia, 23, blocul locativ a fost inundat etajul tehnic. Urmează să fie pompată apa: „Au fost inundate mai multe apartamente. Prejudiciul nu este mic, dar problema există totuși”.

Tot el a spus că pe strada Cornului 11 lucrează salvatori. Mai mult, două grădinițe din sectorul Buiucani au fost inundate. Echipele de intervenție sunt pe loc.

În același timp, Pavel Rusu, pretorul de Centru, a asigurat că în sectorul său situația nu este atât de gravă. Urmează să vadă zona Tăbăcăria Veche, unde este o zonă vulnerabilă.

Ion Diaconu de la Pretura Botanica spune că este în discuție cu salvatorii de la Inspetoratul General pentru Situații de Urgență pentru a evalua pagubele în sectorul său și unde trebuie de intervenit.

Pe strada Meșterul Manole este un lac, deoarece gurile de canalizare nu se isprăvesc, potrivit pretorului de Ciocana, Sinilga Școlnic.

Pretorul de Rîșcani a spus că pe strada Botezătorul, la colț cu Albișoara, au fost ridicate capacurile de canalizare de șuvoaiele de apă. Respectiv, porțiunea este înămolită. 

Viceprimarul Nistor Grozavu a dat indicații ca toți preturii să iasă în teren după ședința Primăriei Chișinău pentru a lichida situațiile de urgență și a preveni altele.

CITEȘTE ȘI: 

(VIDEO) Șuvoaie de apă, prin țară. A turnat cu găleată de cu noaptea până în dimineață

Citeste tot despre: Chisinau, ploi, străzi blocate
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile