Logo Realitatea.md

(VIDEO) Mărfuri de peste 1 milion de lei, transportate ilegal de la piața „KM7” din Ucraina

28 Septembrie 2020, 09:58 // Economie

O grupare infracțională specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari, a fost destructurată de vameși, angajații SIS și procurorii de la PCCOCS. Persoanele implicate, cu vârstele cuprinse între 31 și 40 de ani, transportau ilicit mărfuri din Ucraina prin regiunea transnistreană.

Foto: customs.gov.md

Membrii grupării au fost plasați în arest la domiciliu.

Patru membri ai grupării au fost reținuți în flagrant, în rezultatul unei ambuscade organizate la intrare în municipiul Chișinău. În una dintre mașinile stopate au fost găsite mai multe colete cu articole vestimentare introduse prin contrabandă, iar un alt autoturism era utilizat pe post de antemergător, cu scopul de a monitoriza traseul și de a semnala eventuale filtre de control.

Conform materialelor cauzei penale, mărfurile erau achiziționate de la piața „KM7” din orașul Odesa și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Învinuiții utilizau mijloace de transport închiriate sau împrumutate, pe care le schimbau periodic pentru ca să nu intre în vizorul organelor de drept.

Valoarea bunurilor depistate depășește suma de 1 milion lei.

Investigațiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate. În cazul în care vinovăția bărbaților va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani pentru infracțiunea de contrabandă comisă de două sau mai multe persoane.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile