Logo Realitatea.md

(video) Marina Tauber, primarul comunei Jora de Mijloc, filmată în timp ce agresează cu mătura un jurnalist ”Radio Orhei”

07 August 2018, 07:01 // Societate

Un incident mai puțin plăcut a avut loc în timpul manifestației de duminică din orașul Orhei. Primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, a instigat oamenii prezenți la eveniment pentru a acționa împotriva jurnaliștilor Radio Orhei. 

Pe rețelele de socializare a apărut un filmuleț în care Marina Tauber se îndreaptă cu o mătură asupra jurnalistului și-l îndeamnă să părăsească zona, folosind cuvinte jignitoare la adresa acestuia. ”Postul radio și blogul de opoziție Radio Orhei e ținta presiunilor constate ale puterii locale”, se arată în comentariul postării. 

Foto: captura video

Radio Orhei scrie că într-o secvenţă video, plasată pe Facebook de Partidul Șor, se aude cum Pavel Verejanu spune: „Ia – Djamanov, cu mătura”, iar Marina Tauber se porneşte cu mătura spre reporterul Radio Orhei, după care şi alţi manifestanţi sar cu măturile şi îl îmbrâncesc pe jurnalist. În secvenţă se aude şi declaraţia unei activiste a Partidului Șor, care îi spune lui Maxim Djamanov că ea demult îl pândeşte.

Urmăriți începând cu minutul 8: 

O altă secvenţă video arată cum Marina Tauber strigă: „Radio Orhei e ca de obicei cu noi!”, iar când directoarea Radio Orhei, Tatiana Djamanov, se apropie de microfon, pentru a dezminţi declaraţia, Tauber începe să strige „Radio Orhei la gunoi!”, „Radio Orhei afară!”, iar câţiva manifestanţi o stropesc pe jurnalistă cu apă.

Tot Marina Tauber a împiedicat-o pe Tatiana Djamanov să intervieveze o persoană din anturajul său, şi anume – pe juristul unei întreprinderi municipale. Tauber dădea cu mătura peste picioarele jurnalistei şi o alunga, cu vociferări ofensatoare, iar prin comportamentul său i-a instigat şi pe alţi manifestanţi să o atace atât fizic, cât şi verbal. 

Menţionăm că Marina Tauber este vicepreşedinte al Partidului Șor, iar din luna iunie – şi primar al comunei Jora de Mijloc. Pavel Verejanu este un fruntaş al aceluiași partid şi preşedinte al fracţiunii majoritare Pentru Orhei din Consiliul municipal Orhei.

VEZI ȘI:

Protest cu mături la Orhei. Reprezentanții PAS, PLDM și PPDA au vrut să protesteze însă s-au trezit cu o contramanifestație (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5425 -0.3193%
USD USD 17.4980 -0.6484%
RUB RUB 0.2549 2.1643%
RON RON 4.0349 -0.2867%
UAH UAH 0.6531 -0.3965%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile