Logo Realitatea.md

(VIDEO) Mii de iranieni revoltați au ieșit pe străzile din Teheran. Asupra oamenilor se trage cu gloanțe de cauciuc

13 Ianuarie 2020, 08:52 // În lume

Mii de iranieni revoltați au ieșit pe străzile din Teheran și alte mari orașe, pentru a denunța politica regimului ayatollahului Ali Khamenei și scandează împotriva Gardienilor Revoluţiei, forțele militare care răspund direct în fața liderului suprem, scrie Digi24.

Captare video

Protestele s-au reluat după ce autoritățile au recunoscut că avionul ucrainean cu 176 de oameni la bord, a fost doborât de o rachetă.

Dictatura nu stă cu mâinile în sân. Au fost mobilizați militari și trupe speciale care fac paradă de forță pe străzi. Militari îmbrăcați în negru, pe motociclete sunt vârful de lance. Aseară, în două universități din Teheran, studenții protestatari au fost trimiși acasă cu gaze lacrimogene.

Corespondentul BBC pentru Iran Bahman Kalbasi a postat o întegistrare video pe Twitter în care se văd protestatari alergând și spune că, potrivit unui protestatar, asupra oamenilor se trage cu gloanțe de cauciuc.

Sunt de remarcat două fapte incredibile în Republica Islamică Iran. Studenții de la Teheran au ocolit ostentativ steagurile american și israelian desenate pe asfalt tocmai pentru ca studenții să calce pe ele. Tinerii au sfidat propaganda de stat și astăzi au mers intenționat pe lângă.

Încep să dispară de pe străzi posterele imense cu generalul Qassem Soleimani. Cel care era considerat eroul național al Iranului este detronat de oameni obișnuiți care rup afișele.

Citeste tot despre: proteste, Teheran
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile