Logo Realitatea.md

(VIDEO) Nouă candidați la funcțiile de Director al Consiliului de administrație al ANRE au fost admiși la proba de interviu

21 Ianuarie 2019, 13:38 // Economie

Comisia economie, buget și finanțe a examinat dosarele depuse pentru concursul public de selectare a candidaților la trei funcții de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Astfel nouă persoane au fost admise la proba de interviu.

Foto: parlament.md

Este vorba de Svetlana Zapșa, Eugen Carpov, Dan Bîrsă, Octavian Calmîc, Anatolie Zagorodnîi, Constantin Bragoi, Violina Șpac, Viorel Gamurar, Dumitru Suhoborcenco.

Decizia Comisiei și CV-urile candidaților admiși urmează a fi publicate pe site-ul Parlamentului. 

Totodată, membrii Comisiei au respins dosarele a doi candidați – Iurie Chiorescu și Alexandru Popa, deoarece nu corespundeau criteriilor de selectare.

Interviul tuturor candidaților admiși pentru toate cele 5 funcții vacante de director al ANRE va avea loc miercuri, 23 ianuarie 2019, începând cu ora 09.00. 

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a anunțat concurs public pentru suplinirea a cinci funcții vacante de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 30 noiembrie 2018 – 16 ianuarie 2019.

La prima etapă a concursului de selectare a dosarelor au fost admiși candidații Ion Candu, Oleg Popa, Constantin Bragoi, Ștefan Creangă, Viorel Gamurari, Sergiu Ungureanu, Svetlana Zapșa, Violina Șpac, Veaceslav Untila.

În conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare a concursului, Comisia economie, buget și finanțe urmează să desfășoare interviul și să selecteze candidații care au acumulat punctajul cel mai mare. Comisia prezintă Președintele Parlamentului candidații selectați, care urmează a fi aprobați de plenul Parlamentului.  

Toate cele 5 funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut. 

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre Parlament pentru un mandat de șase ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4865 -0.8931%
USD USD 17.6756 -0.2995%
RUB RUB 0.2823 -1.4660%
RON RON 4.0761 -0.9333%
UAH UAH 0.7201 -0.7853%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile