Logo Realitatea.md

(video) NOUĂ persoane aspiră la funcția de director al ANRE. Printre pretendenți - Un deputat și președintele Curții de Conturi

15 Ianuarie 2019, 15:12 // Economie

Deputatul Ștefan Creangă și președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, pretind la funcțiile de directori ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Pentru cele două funcții din cadrul instituției candidează în total nouă concurenți, admiși de către Comisia economie, buget și finanțe la următoarea etapă din concurs.

Colaj: realitatea.md

Printre cei care au mai depus dosarul de participare în concurs se numără: ion Candu, Constatin Bragoi, Viorel Gamurari, Oleg Popa, Sergiu Ungureanu, Svetlana Zapșa și Violina Șupac.

Comisia economie, buget și finanțe a respins dosarul unui singur candidat, Alexandru Popa, care nu avea o vechime în muncă mai mică de 10 ani, ceea ce nu corespunde cerințelor solicitate pentru această funcție.

Decizia Comisiei și CV-urile candidaților admiși urmează a fi publicate pe site-ul Parlamentului. 

În conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare a concursului, Comisia economie, buget și finanțe urmează să evalueze rezultatele interviului și să selecteze candidații care au acumulat punctajul cel mai mare. Comisia prezintă Președintele Parlamentului candidații selectați, care urmează a fi aprobați de plenul Parlamentului.  

Totodată, mâine este ultima zi când mai pot fi depuse dosarele pentru concursul public de selectare a candidaților la trei funcții de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Toate cele 5 funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut. 

Citeste tot despre: admiși, ANRE, concurenți, directori, pretendenți
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3855 0.0315%
USD USD 17.4778 -0.1753%
RUB RUB 0.2737 -0.0730%
RON RON 4.0577 0.0074%
UAH UAH 0.7329 0.0546%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile