Logo Realitatea.md

(VIDEO) O echipă de jurnaliști a fost atacată de poliție în timp ce transmitea live protestul din Louisville, SUA

30 Mai 2020, 10:23 // În lume

Protestele violente continuă pe tot teritoriul SUA după uciderea lui George Floyd într-un act de brutalitate al poliției. În Louisville, în statul Kentucky, forțele de ordine au recurs din nou la forță disproporționată - un polițist a început să tragă cu gaze lacrimogene direct într-o echipă de jurnaliști care transmiteau în direct în acel moment, scrie Digi24.

captare video

Tot incidentul a fost surprins în direct. Jurnalista Kaitlin Rust transmitea live de la fața locului, când unul dintre polițiști s-a întors din mulțime și a tras direct înspre ea cu bile de gaz lacrimogen. Jurnalista a strigat „Mă împușcă! Mă Împușcă!", crezând inițial că este vorba de muniție de război. Întrebată din studio dacă este în regulă, jurnalista răspunde că e bine și că s-a tras cu gloanțe de cauciuc și cu gaz lacrimogen.

Imediat după, polițistul poate fi văzut cum se întoarce direct spre camera și începe să tragă mai multe focuri direct spre echipaj. În studio, moderatoarea îi întreabă pe jurnaliști ce se întâmplă și spre cine țintesc polițiștii. „Direct spre noi! Trag în noi!”, îi răspunde jurnalista în plină panică.

Un val de proteste violente a izbucnit în mai multe orașe din SUA după moartea unui american de culoare, George Floyd, în timp ce era în custodia poliției. În orașul Minneapolis, acolo unde s-a petrecut incidentul, situația este extrem de tensionată de câteva zile. Joi seara, autoritățile au impus restricții de circulație pe durata întregului weekend, însă oamenii au continuat să iasă pe străzi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile