Logo Realitatea.md

(video) O primară din R. Moldova a primit titlul de Ambasador al Unirii: ”Visul românilor devine realitate!”

03 Ianuarie 2019, 11:08 // Life

Primara satului Sîrma, raionul Leova, Silvia Căpățînă a primit titlul de Ambasador al Unirii. Edilul unionist spune că titlul primit este o onoare și îl va purta cu demnitate, nu doar în calitate de reprezentant al localității Sîrma, ci și ca român din Republica Moldova care promoveză Unirea prin acțiunile pe care le întreprinde.

”Când spun România, adun cele mai frumoase cuvinte, când spun UNIRE, adun cele mai pozitive emoții, care sunt exprimate prin lacrimi. Unirea este idealul nostru! Istoria nu o putem schimba, deci e timpul să gândim în același fel și să mergem cu pași fermi spre Unire. Anul Centenar ne-a oferit posibilitatea să participăm la evenimente dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire, atât în România, cât și în Republica Moldova. În localitatea Sîrma au avut loc acțiuni care au promovat anul Centenar, istoria, datinile și obiceiurile românești. Sunt mândră de faptul că am ajuns să fiu Ambasador al Unirii – este un titlu de onoare pentru mine. Eu simt și văd că Unirea va avea loc și noi suntem cei care trebuie să ducem acest ideal mai departe”, a declarat Silvia Căpățînă.

Certificatul a fost acordat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 prin persoana liderului unionist George Simion, informează InfoPrut.

”Modul de administrare a localității Sîrma este un exemplu pentru mulți primari din Republica Moldova. Doamna Silvia Căpățînă este un primar unionist care promovează cu demnitate valorile românești și idealul tuturor românilor – Reunirea într-un singur stat. Titlul acordat nu îl văd nu ca pe un premiu, ci ca o obligație pentru deținător de a reîntregi neamul nostru prin Unirea pe cale pașnică a României și Republicii Moldova într-un singur stat suveran, în baza dreptului istoric și pentru un viitor prosper. Ambasadorul va depune toate eforturile necesare pentru înfăptuirea dezideratului Unirii”, a declarat liderul unionist, George Simion.

Localitatea Sîrma s-a înfrățit cu comuna Codăești, județul Vaslui în 2015. De atunci, spune primara Silvia Căpățînă, a început Unirea în localitatea administrată de un edil unionist.

”Unirea pentru localitatea Sîrma, de când sunt eu primar, a început în 2015, atunci când a fost semnat acordul de înfrățire cu localitatea Codăești, județul Vaslui. În urma semnării acestui act urmeză să realizăm proiecte în oglindă pentru locuitorii celor două unități teritorial administrative”, spune primara localității Sîrma.

La data de 1 martie, Consiliul Local Sîrma, împreună cu mai mulți locuitori și în frunte cu primarul localității, a semnat Declarația de Unire cu România, devenind astfel cea de-a 87 localitate din țară care a semnat acte similare.

Grădinița din localitatea Sîrma a fost renovată cu sprijinul financiar oferit de Guvernul României. Executivul de la București a alocat 700.000 de lei pentru reparațiea instituției preșcolare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5215 0.0000%
USD USD 18.1831 0.0000%
RUB RUB 0.2815 0.0000%
RON RON 4.3467 0.0000%
UAH UAH 0.6871 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile