Logo Realitatea.md

(VIDEO) Olga Bondarciuc cere implicarea Președinției și a Procuraturii Generale

02 Iunie 2020, 12:47 // Societate

Olga Bondarciuc, notar de profesie despre care s-a auzit nu o singură dată în spațiul public, se plânge într-o înregistrare video de anumite presiuni și amenințări din partea lui Veaceslav Platon, prin intermediul unui oarecare N. Curtoglo, care ar fi persoana de încredere a condamnatului. Ea povestește că i se cere să semneze o declarație falsă în favoarea lui Veaceslav Platon. În context, face apel către Președinție și Procuratura Generală, pentru că i-ar fi frică de viața sa și a copilului său.

Olga Bondarciuc susține că a fost invitată la o discuție de N. Curtoglo, care i-a spus că în curând Veaceslav Platon va ieși de la închisoare și i-a cerut să semneze un document elaborat de avocații acestuia prin care trebuie să declare că mai multe acte notariale pe care le-a autentificat au fost făcute la comanda lui Vlad Plahotniuc și a lui Ilan Șor împotriva lui Veaceslav Platon.

„Curtoglo mi-a transmis un mesaj din partea lui Platon că dacă nu voi face asta mă va distruge”, spune Olga Bondarciuc, menționând că viața sa, a copilului și a familiei sale sunt în pericol.

Totodată, ea vorbește despre o autentificare notarială în privința companiei ruse „Zenit” și legătura acesteia cu Platon, explicând că „oricât nu s-ar lăuda Curtoglo că poate cumpăra orice expertiză grafologică, nu va putea dovedi că acest act nu este original”. Ea mai sugerează că astfel Platon ar încerca să ascundă legătura cu compania menționată, cea din urmă având un rol important în jaful bancar, în 2014.

Notarul cere implicarea pe cazul său a procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și a președintelui Igor Dodon. A promis că, în curând, va depune o plângere.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile