Logo Realitatea.md

(video) Șor îl acuză pe Dodon de minciună: ”Își face PR politic pe spatele exportatorilor moldoveni”

11 Ianuarie 2019, 15:15 // Politica

Liderul Partidului Politic ”ȘOR” îl acuză pe președintele Igor Dodon că nu și-a îndeplinit promisiunile privind deblocarea exportului de produse moldovenești spre Federația Rusă. În opinia primarului de Orhei, Igor Dodon își face publicitate politică și recurge doar la minciuni și falsuri.

Politicianul l-a acuzat pe Igor Dodon că ar fi folosit exportatorii moldoveni în interesele sale politice, mințindu-i că vor fi reluate livrările în Rusia, ca acest lucru să nu se întâmple. Mai mult, Ilan Șor a sugerat că Igor Dodon ar fi pus în mod special piedici la reluarea exporturilor, ca mai apoi să se erijeze în postura de ”salvator”.

În cadrul unei conferințe de presă, Ilan Șor a declarat că a primit mai multe scrisori din partea exportatorilor moldoveni care solicită ajutor.

”Noi de urgență vom transmite aceste scrisori conducerii Federației Ruse. Vă anunț că astăzi începem campania de colectare a semnăturilor pentru o petiție adresată conducerii ruse din partea cetățenilor care riscă să rămână fără job. Sper ca ”bunătatea” și ”omenia” premierului rus Dmitri Medvedev să-i permită să reacționeze prompt la apelul cetățenilor simpli, decât la PR-ul unor politicieni”, a spus Ilan Șor.

Mai mult, în cadrul aceleiași conferințe de presă, liderul Partidului ”ȘOR” l-a comparat pe președintele Igor Dodon cu fostul premier, condamnat pentru corupție, Vlad Filat. Ilan Șor a declarat că cei doi denotă un comportament asemănător.

„Dodon îmi amintește foarte bine de Filat, care, ca un funcționat adevărat, s-a deprins să trăiască pe banii oamenilor de afaceri. Știți că eu cunosc asta pe propria piele”, a menționat Ilan Șor.

Printre aceste similitudini sunt și indiferența față de oameni, potrivit politicianului.

„Demonstrează aceeași dragoste față de lux, aceeași atracție față de PR și totala indiferență față de oameni. Sunt toți o apă și un pământ și e foarte dureros că țara noastră este condusă de astfel de conducători”, a spus Șor.

Fiind întrebat dacă Dodon ar putea avea aceeași soartă ca fostul premier corupt Vlad Filat, Ilan Șor a spus că ”Dumnezeu poate decide soarta acestuia”.

Amintim că Federaţia Rusă a promis că din 1 ianuarie anulează temporar taxele de import pentru mai multe categorii de produse din Republica Moldova, însă tot în aceeaşi zi a intrat în vigoare şi o altă Hotărâre a Guvernului rus prin care se interzice importul mărfurilor ucrainene precum şi al mărfurilor din alte ţări, care tranzitează teritoriul Ucrainei.

Igor Dodon a insistat de multe ori că ”meritul” pentru reluarea exportului de mărfuri în Rusia sunt rezultatul discuţiilor sale cu Vladimir Putin. El a promis că va ”soluționa” problema și că se află în ”contact cu conducerea Federaţiei Ruse”, căreia i-a trimis o scrisoare.

Citeste tot despre: acuzații, Igor Dodon, Ilan Șor, PR politic
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.4897%
USD USD 17.4143 -0.2926%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.4864%
UAH UAH 0.7026 -0.1137%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile