Logo Realitatea.md

(VIDEO) Patronul Hexi Pharma A MURIT într-un accident grav. Parchetul General a preluat ancheta

23 Mai 2016, 08:59 // În lume

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, și-a pierdut viața într-un accident rutier produs în județul Ilfov.

Foto: digi24.ro

Accidentul s-a produs între localitățile Buftea și Corbeanca, pe o porțiune de drum drept. Mașina mergea cu viteză și a intrat într-un copac, spun martorii.

Există informații neconfirmate oficial că Dan Condrea se afla la volan, iar în urma impactului, acesta și-ar fi pierdut viața.

Ancheta accidentului în care a murit Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost preluată de Parchetul General. Cazul va fi anchetat de procurorul care coordonează dosarul dezinfectanţilor în care Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală. De altfel, Dan Condrea ar fi trebuit să fie audiat astăzi. Esențiale pentru anchetă privind moartea sa sunt declaraţiile celor care l-au văzut ultima oară în viaţă. Potrivit poliţiştilor, e vorba despre un biciclist şi un şofer care a povestit că patronul Hexi Pharma l-a depăşit cu o viteză de peste o sută de kilometri la oră, chiar înainte de accident. Autoturismul implicat în accident a fost dus la Poliţia Ilfov, unde urmează să fie expertizat. Anchetatorii au reuşit să îl identifice pe Dan Condrea după actele găsite la faţa locului şi după declaraţia soţiei, care a recunoscut hainele în care era îmbrăcat. Poliţiştii au cerut realizarea unor teste ADN pentru a confirma sută la sută că persoana care şi-a pierdut viaţa este patronul Hexi Pharma. Astăzi, legiştii vor face necropsia, scrie digi24.ro.

Cazul Hexi Pharma, care a pornit de la o dezvăluire făcută de Gazeta Sporturilor privind concentraţiile de 10-20 de ori mai reduse decât etichetarea ale unor substanţe dezinfectante produse de compania Hexi Pharma Co SRL, folosite în spi­tale, readuce în discuţie modul de achiziţie a materialelor şi substanţelor utilizate în spitale.

În prezent, fiecare spital îşi cumpără individual me­dicamentele şi materialele medicale. O achiziţie centralizată ar permite atât economii la achiziţie, cât şi un control strict al parametrilor produselor cumpărate.

Situaţia ar fi fost preîntâmpinată dacă Ministerul Sănă­tăţii ar fi cumpărat direct de la Hexi Pharma, ar fi testat produsul şi apoi l-ar fi distribuit în funcţie de nevoi la spitalele din ţară.

Cazul Hexi Pharma pune în discuţie şi modul cum sunt testate substanţele medicale folosite în spitale. În acest caz, acţionarul principal al Hexi Pharma Co. SRL, Dan Alexandru Condrea, a fost acţionar cu 95% la Unilab SA între 1997 şi 2008, laboratul care ar ar trebui să testeze dacă substanţele produse de Hexi Pharma se încadrează în parametri. Dan Alexandru Condrea mai deţine 90% din Health Services Company SRL, 80% din Hexi Med SRL, 60% din Medical Cleaning SRL, 10% din Ochmed SRL şi 90% din Signum Service SRL.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile