Logo Realitatea.md

(VIDEO) PDM: Facem o invitație la dialog fracțiunilor pentru a găsi o soluție privind blocajul juridic

10 Iunie 2019, 15:51 // Politica

Partidul Democrat din Moldova spune că țara se află într-un blocaj juridic periculos cu soluții juridice foarte puține sau chiar deloc. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele PDM, Andrian Candu, în urma unei ședințe a conducerii formațiunii cu ambasadorii UE în Moldova. Potrivit lui Candu, PDM și-a expus opinia asupra situației în care se află țara și care sunt soluțiile pe care le propun ei.

"Petru funcționarii statului, deciziile CCM sunt lege, și dacă nu le îndeplinesc, pot fi sancționați. Există un blocaj juridic și credem că soluții juridice sunt puține or deloc. Ne plac nouă aceste decizii or nu, dar singura autoritate care interpretează Constituția este CCM", a declarat Candu.

Candu spune că dea lungul anilor, CCM a luat mai multe decizii care au fost examinate și criticate de către experți din societate, dar până la urmă deciziile CCM trebuie respectate, menționând că acestea nu se revizuiesc și nu pot fi anulate.

"Noi am analizat și experiența altor state și jurisprudența CCM. Suntem lipsiți de soluții juridice. Și pentru a nu ne afunda, rugăm pe toți să se abțină de la anumite acțiuni care pot fi considerate ilegale. Dacă avem înțelepciune politică, politicul trebuie să găsească soluții politice și aici mâna este liberă. Considerăm că doar prin comunicare și dialog putem găsi soluții politice care să ne aducă la ieșirea din criza politică, stabilitate și să nu ajungem la o escaladare a situației", a adăugat Candu.

În concluzie, oficialul a îndemnat fiecare cetățean, mai ales funcționarii publici, să facă apel la calm și liniște, căutându-și de atribuțiile pe care le au și să acționeze în baza legii. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.6386%
USD USD 17.4538 0.3686%
RUB RUB 0.2827 -0.1766%
RON RON 4.0751 0.6297%
UAH UAH 0.7235 -0.0414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile