Logo Realitatea.md

(VIDEO) PDM și PSRM, după discuții cu președintele Dodon: Avem poziții comune ce ține de blocul social... dar și divergențe mari

02 Aprilie 2019, 14:13 // Alegeri

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat din Moldova au dat curs invitației președintelui Igor Dodon, participând astăzi la o întrevedere care a avut loc la Reședința de Stat. Cele două formațiuni s-au așezat la masa de discuții pentru a vede pozițiile și viziunile pe care le au cu privire la situația creată de după alegeri, dar și cu privire la o posibilă creare a unei majorități parlamentare care va putea înainta un Guvern. 

"Ce avem de ales din această situație de după alegeri? Or se crează o guvernare stabilă, or mai mergem odată la cetățeni să ne judece. Astăzi este situația care este. Regretăm că Blocul politic ACUM nu a venit. Am discutat cu cei care au venit. Am dicutat care sunt pozițiile lor și ale noastre. Pe unele coincid, astea ar fi ce țin de blocul social, pe altele avem aceleași divergențe politice destul de mari. Fiecare și-a reiterat pozițiile", a menționat Zinaida Greceanîi.

Cu o altă viziune privind blocajul politic de după alegeri, PSRM va veni numai după ce se va întruni comitetul executiv al partidului. 

"PDM crede că clasa politică trebuie să se așeze la masă pentru a trece peste criza post electorală. Regretăm poziția celor din ACUM care au refuzat discuțiile, punând orgoliul și încăpățânarea mai presus decât cetățenii. Scopul a fost ca partidele să se așeze și să-și expună viziunile referitor la viitoarea Guvernare, punctele comune și divergențele", a declarat liderul PDM Vlad Plahotniuc.

Vezi și:

(VIDEO) Zinaida Greceanîi explică de ce PSRM nu a dat curs invitației ACUM de a merge astăzi la Parlament

PDM, despre decizia ACUM de a nu merge la Președinție: „Fac un pas spre declanșarea alegerilor anticipate”

(VIDEO) Dodon, AVERTIZEAZĂ ACUM să nu facă coaliție din transfugi

(VIDEO) Blocul ACUM rămâne cu ochii în soare or cum deputații din PAS și PPDA au făcut ședință între ei

Deputați ai Partidului ȘOR au venit la dialogul ACUM... dar deja fără parasolar. Tauber: Nici scaunele nu au pregătit (VIDEO)

PDM, despre decizia ACUM de a nu merge la Președinție: „Fac un pas spre declanșarea alegerilor anticipate”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile