Logo Realitatea.md

(VIDEO) Pompierii au dat startul verificărilor în sectorul locativ! Unele persoane nu cunosc la ce telefon pot suna în caz de incendiu

27 Noiembrie 2016, 14:07 // Societate

Zeci de pompieri au mers în localitățile rurale din țară pentru a verifica starea antiincendiară în casele oamenilor. Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor, dar și salvatori din gărzile de intervenție le-au vorbit oamenilor despre riscul izbucnirii incendiilor din cauza nerespectării regulilor antiincendiare. 

Foto: dse.md

Mai mulți locuitori din localitatea Grătiești municipiul Chișinău au început ieri dimineață cu vizita salvatorilor la domniciliu. Oamenii au primit prescripții și au fost bucuroși de sfaturile utile ale angajaților Serviciului Situații Excepționale. Pompierii au verificat sobele, echipamentele electrice, dar și instalațiile alimentate cu gaze naturale.

În unele gospodării proprietarii nu au ținut cont de sobele fisurate și deja au început sezonul de încălzire. În alte case, oamenii țin materialele combustibile în apropierea surselor de foc, fără de a fi respectată distanța de siguranță. Mai mult, unele persoane nu cunosc la ce telefon pot suna în caz de incendiu.

Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au înmânat prescripții și au venit cu șir de recomandări, respectarea cărora reduce riscul izbucnirii unor situații excepționale. Doar în localitatea Grătiești pompierii au reușit să viziteze 126 de familii, iar în zilele următoare mai mulți gospodari ar putea fi vizitați de specialiști.

Campania de prevenire a incendiilor în perioada rece a anului se desfășoară în toată țara, iar scopul acesteia este de a preveni riscurile de la sursele de aprindere. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile