Logo Realitatea.md

(VIDEO) Programul „Capitala Tineretului 2020”. Aflați care este procedura de aplicare

07 Octombrie 2019, 17:07 // Societate

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat astăzi în cadrul unei conferințe de presă Programul „Capitala Tineretului 2020”, ediția a X-a. Programul presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-urilor naționale şi locale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale autorităților publice centrale.

Foto: mecc.gov.md

Prezent la eveniment, secretarul de stat, Adrian Băluțel a menționat că Programul „Capitala Tineretului” vine să contribuie la apropierea administrației publice locale față de tineri prin consolidarea capacităților instituționale în procesul de dezvoltare a unui model eficient de implementare a politicilor de tineret la nivel local.

„Această inițiativă îşi propune dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor şi valorificarea potenţialului acestora, precum și încurajarea dezvoltării de idei noi şi proiecte inovatoare ce privesc participarea activă a tinerilor în societate”, a afirmat oficialul.

La Program pot aplica autoritățile administrației publice locale de nivelul I, precum şi municipiile clasificate ca autorități ale administrației publice locale de nivelul II, cu excepţia mun. Chișinău și autorităților publice locale care au deținut titlul „Capitala Tineretului” în ultimii 3 ani.

Procedura de aplicare, direcțiile prioritare de intervenție, beneficiile pentru localitatea câștigătoare sunt stabilite conform Regulamentului de organizare și desfăşurare a Programului „Capitala Tineretului”.

Menționăm că data limită de depunere a dosarelor este 8 noiembrie, ora 17:00.

Pentru mai multe detalii accesați LINKUL.

Citeste tot despre: capitala tineretului 2020
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile