Logo Realitatea.md

(VIDEO) PUN a depus un denunț penal împotriva lui Igor Dodon. Șalaru: Sperăm la o anchetă independentă

08 August 2019, 13:23 // Politica

Partidul Unității Naționale (PUN) a depus un denunț penal la Procuratura Generală (PG) pe numele președintelui țării, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de către președintele PUN, Anatol Șalaru în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi.

„În legătură cu elementele constitutive ale infracțiunii de trădare de patrie, susținem că cetățeanul Igor Dodon a săvârșit fapte în dauna suveranității, inviolabilității teritoriale sau a securității  de stat  și a acapacității de apărare a Republicii Moldova prin prezentarea și promovarea directă a intereselor Federației Ruse, inclusiv prin promovarea și încercarea de aimplementa planul de federațizare a Republicii Moldova, fapt acre afectează în mod direct suveranitatea statului și inviolabilitatea teritoriului.

În urma celor menționate, solicităm stabilirea tuturor circumstanțelor de fapt și de drept și constatarea faptului dacă în acțiunile cetățeanului Igor Dodon sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 181, art. 243. art. 333 și art. 337 Cod penal și, după caz, tragerea la răspundere penală”, se arată în denunțul PUN.

„Cu toții am văzut discuțiile dintre Plahotniuc și Dodon și am fost șocați de acestea. De aceea PUN a depus ieri un denunț penal la PG contra președintelui Dodon. Mi s-a părut de bun-simț afirmația premierului Maia Sandu conform căreia anchetarea lui Dodon trebuie să fie realizată de un procuror general nou, independent.

Dat fiind faptul că de câteva zile există un procuror general interimar am depus acest denunț. Cred că declanșarea sau nedeclanșarea urmăririi penale a lui Igor Dodon va fi hârtia de turnesol a imparțialității justiției. Informațiile apărute în presă sunt suficiente pentru suspendarea și anchetarea președintelui Dodon”, a declarat președintele PUN, Anatol Șalaru, sperând la o anchetă independentă.  

Realitatea.md amintește că pe 8 iunie, în presă au apărut imagini video cu președintele Igor Dodon și fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în care negociază o alianță de Guvernare.

VEZI ȘI:

PROBĂ VIDEO nr. 1 care ar dovedi că Igor Dodon a vrut federalizarea țării

Dodon promite că Rusia va închide dosarele pe numele lui Plahotniuc după acordul de federalizare (PROBA VIDEO nr.2)

PROBA VIDEO nr. 3: Dodon cere bani de la Plahotniuc. Îi spune că de la ruși ia 700 de mii de dolari pe lună pentru PSRM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile