Logo Realitatea.md

(video) Răspunsul premierului Pavel Filip la întrebarea cât de influent este liderul PDM, Vlad Plahotniuc

12 Octombrie 2018, 06:15 // Politica

Nu trebuie să judecăm doar prin prisma unui politician puternic sau influent, trebuie vorbim despre calitățile unui om. Este declarația premierului Pavel Filip, după ce a fost întrebat ce părere are despre președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc. În opinia prim-ministrului, Vlad Plahotniuc a fost o persoană puternică și înainte de a intra în dimensiunea politică.  

Embed:

”Domnul Plahotniuc este o persoană foarte puternică. Îl cunosc de mulți ani, el face parte din politicienii care au fost puternici ca personalități și înainte de a intra în politică. Avem multe exemple de politicieni care au venit sau ajuns în fruntea unui partid sau chiar la conducerea țării care nu erau atât de puternici, dar după ce au ajuns la tribună, și-au impus subalternii să-l asculte, s-au declarat politicieni foarte puternici. Nu trebuie să judecăm doar prin prisma unui politician puternic sau influent, trebuie vorbim despre calitățile unui om. Dl Plahotniuc a fost și este un om puternic. Un lucru pe care-l urăsc eu cel mai mult este ipocrizia și jumătățile pe măsură. În ultima perioadă, în R. Moldova avem parte de multă ipocrizie”, a spus premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii ”Puterea A Patra” de la postul national de televiziune N4.  

Premierul Pavel Filip și-a expus părerea și vizavi de declarațiile unor politicieni care spun că liderul PDM ar lua unele decizii care ajung în Guvern sau Parlament fără a deține o funcție în stat.

”Este un lucru firesc, dl Plahotniuc este președintele partidului de la guvernare. În campanie electorală merg formațiunile politice, este firesc că PD a făcut același lucru. Să nu uităm că premierul a fost votat de parlament, iar majoritatea parlamentare este a PD. Nu înțeleg de unde atâta isterie și că unele decizii se iau la sediul PD. Este adevărat că noi ne consultăm, că noi dezbatem împreună cu colegii de partid cele mai importante decizii care ulterior sunt votate de Guvern sau majoritatea parlamentară”, a declarat Pavel Filip.

Menționăm că din anul 2010, Pavel Filip este membru al Partidului Democrat din Moldova (PDM) și deține funcția de prim-vicepreşedinte. Pavel Filip a fost numit premier pe 20 ianuarie 2016.

Emisiunea cu participarea premierului Pavel Filip poate fi urmărită aici. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile