Logo Realitatea.md

(VIDEO) S-a născut fată, dar s-a transformat în băiat. „Suntem mulți, dar ne ascund unii de alții”

24 Noiembrie 2020, 09:30 // În lume

Persoanele intersex sunt persoane care au trăsături specifice ambelor sexe, fie acest lucru este vizibil la nivelul organelor sexuale externe, fie nu poate fi văzut deoarece presupune modificări interne sau la nivel cromozomial. Anton a început să se transforme în băiat la vârsta de 13 ani, iar schimbările lui nu au fost acceptate nici de societate, nici de părinți. Proiectul rus Onliner a dezvăluit povestea tânărului, care în pofida tuturor greutăților din viața sa, se consideră fericit și împlinit.

Înainte de a-i afla istoria, este important de știut că intersexualitatea nu are nicio legătură cu orientarea sexuală sau cu identitatea de gen. O persoană care se naște cu trăsături ale ambelor genuri nu este prin definiție nici gay, nici lesbiană, nici transsexual.

Anton spune că 2% dintre oameni sunt persoane intersex, iar în cazul Federației Ruse, circa două milioane de cetățeni ar fi intersex. „Suntem mulți, dar suntem ascunși unii de alții”, spune tânărul.

În copilărie se numea Arina, dar la vârsta de 13 ani a început să se transforme în băiat: s-a schimbat vocea, au început să-i apară mustăți. Iar în timp ce prietenii săi nu erau deranjați de aceste transformări, adulții considerau că este posedat de demoni și trebuie dus la mănăstire.

Așa și s-a întâmplat. Anton povestește că a stat la mănăstire aproape doi ani, dar din fericire bunicii săi l-au luat de acolo. „Chiar și musulmanii acceptă acest lucru, dar creștinii nu”, spune Anton.

Tânărul mărturisește că nu a avut nicio susținere din partea părinților. Aceștia nu i-au putut accepta transformările pentru că erau ghidați de părerea celor din jur. „Părinții trebuie să-și protejeze copilul, dar aveam senzația că-i protejează pe restul de mine”, spune Anton.

În Rusia (dar și în multe alte țări) nu există legislație care să apere drepturile persoanelor intersex. Dar cel mai grav este tratamentul chirurgical. Potrivit tânărului, aceste intervenții au scopul de „a raporta” corpul unei persoane la unul dintre sexele acceptate de societate. Cel mai important organ sexual este creierul care poate implementa încă din viața intrauterină sexul copilului din punct de vedere hormonal.

Tânărul se bucură de atitudinea noilor generații și speră la un viitor mai tolerant. În prezent Anton e căsătorit și e mulțumit de viața pe care o duce. Are un job preferat și o soție care l-a acceptat așa cum este.

„E importantă atitudinea personală, dacă te accepți așa cum ești, totul e minunat”, concluzionează Anton.

Citeste tot despre: intersex
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile