Logo Realitatea.md

(VIDEO) „Să tragem cortina și să ne rugăm”. Mărturisirile groaznice ale pasagerilor care priveau cum arde motorul avionului

22 Februarie 2021, 14:58 // În lume

Aeronava Boeing 777 după plecarea din orașul american Denver a pierdut toată carcasa motorului drept. Epava a căzut în zone rezidențiale, iar motorul a luat foc. În urma incidentului, nu au fost înregistrate victime, nici la bordul avionului, nici la sol. Totuși, pasagerii și locuitorii de la sol erau în stare de șoc.

Avionul, care avea la bord 231 de pasageri și 10 membri a reușit să se întoarcă în siguranță și să aterizeze pe aeroportul Denver din Colorado/

O  înregistrare video postată pe rețelele de socializare de unul dintre pasageri arată că motorul a pierdut nu doar carcasa, dar a luat și foc.

Nu este clar în  acest moment ce a cauzat funcționarea defectuoasă a motorului.

Mărturisiri: Avionul a început să fie zdruncinat

Un pasager de la bordul avionului a declarat că pilotul anunța zborul în timp ce s-a auzit un zgomot puternic.

„Avionul a început să tremure incontrolabil, a început să piardă altitudine, se pare că eram cădere”, a declarat David Deluca. „Când s-a întâmplat, m-am gândit că s-a terminat, o să ne prăbușim.” 

Pasagerul a adăugat că el și soția sa și-au ascuns portofelele cu cărți de identitate în buzunare, astfel încât acestea să poată fi identificate în cazul în care avionul s-ar fi prăbușit.

„Aveam altitudine, totul a fost bine și apoi dintr-o dată s-a auzit un sunet puternic: buum! Am  început să tremurăm”, a declarat pentru BBC un alt pasager din avion.

„Fiica mea stătea lângă geam și i-am spus: Nu te uita acolo, hai să închidem cortina și să ne rugăm. Asta am făcut”, și-a amintit femeia.

„Fiul meu cel mic are doar 10 ani. Era foarte speriat. M-a întrebat ce se întâmplă, ce se va întâmpla cu noi. Nu poți răspunde la aceste întrebări pentru că nu știi ce se va întâmpla în continuare. Este foarte înfricoșător”, a mărturisit ea.

Un locuitor din Broomfield a declarat pentru CNN că a văzut epava căzând din avion și  s-a grăbit pentru a-și adăposti copiii.  

Localnica Claire Armstrong a declarat că își plimba câinele în parc când a auzit o bubuitură puternică pe cer și a văzut că epava începe să cadă. Ea și alți vizitatori ai parcului au reușit să ajungă în siguranță la adăpost.

Citeste tot despre: Boeing 777, Boeing 777-200, tip de motor
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile