Logo Realitatea.md

(VIDEO) Sîrbu către Gațcan: „Dragă Ștefane, ține-te. Suntem cu tine”

09 Iulie 2020, 16:50 // Politica

Deputatul Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, a declarat că nu a avut posibilitate să vorbească cu Ștefan Gațcan întrucât mereu este însoțit de alți colegi. În cadrul unui briefing de presă, acesta l-a încurajat pe Gațcan și l-a rugat să reziste presiunilor.

Embed:

„Dragă Ștefan, ține-te. Suntem cu tine! Înțelegem prin ce calvar treci este o tragedie personală și înțelegem acele mari amenințări și a presiunii extraordinare.

Să știi că asta nu va dura pănâ la nesfârșit și tot acest calvar într-o bună zi se va termina. Am fost și vom fi alături. Dacă va fi nevoie vom proteja și vom sesiza. Deja au fost sesizate toate organismele internaționale cu privire la acest caz fără precedent. Într-o bună zi vei putea liber să vorbești despre tot ce s-a întâmplat, fără ca să fii presat, ținut ostatic în țara ta de așa numiții colegi, numai colegi nu-i poți numi.

Vom rezista, va veni timpul și acest regim criminal de bandiți care răpește oameni va cădea și atunci totul va ieși la suprafață, iar toți care au fost implicați vor răspunde în pușcărie”, a spus Sergiu Sîrbu.

Întrebat despre retragerea cererii de demisie de către Gațcan, Sîrbu a spus că deputatul are dreptrul să renunțe la cerere, dar „e clar că nu este liber în declarațiile și acțiunile sale”.

Amintim că ședința Parlamentului de astăzi se desfășoară, după ce în plen a apărut și deputatul Ștefan Gațcan, cel care săptămâna trecută își depusese demisia din funcție, iar ulterior cererea acestuia a fost scoasă de pe ordinea de zi. Astfel, la ședința de astăzi erau înregistrați 51 de deputați.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia