Logo Realitatea.md

(VIDEO) Stare de alertă în Veneția! 85% din oraș este sub apă

14 Noiembrie 2019, 09:19 // În lume

Luna plină, o zonă cu presiune scăzută a aerului și vânturi mari nu sunt niciodată o combinație bună pentru zonele de coastă. 12 noiembrie va fi amintit pentru totdeauna în istoria Veneției. FUrtunile puternice au provocat inundații devastatoare, cele mai grave în ultimii 50 de ani.

Foto: twitter.com/helenkennedy

Diferite forțe naturale s-au reunit, pentru a provoca o mare devastare în oraș. Luna plină s-a ridicat deasupra orașului, în timp ce o zonă cu presiune joasă se afla în marea Adriaticii de Nord. Acest lucru a creat o puternică ascensiune a furtunii care a făcut ca o cantitate imensă de apă să curgă în oraș.

Conform rapoartelor actuale, nivelul apei din oraș este de aproape 190 cm, care este al doilea cel mai mare nivel din istoria cunoscută și cel mai ridicat din ultimii 50 de ani. Peste 85% din oraș este sub apă, scrie Severe Weather Europe.

Două persoane au murit pe insula Pellestrina, o fâșie subțire de pământ care separă laguna de Marea Adriatică. Un bărbat a fost electrocutat în timp ce a încercat să pornească o pompă în casa sa, iar o a doua persoană a fost găsită moartă în altă parte. Primarul orașului a declarat că daunele au fost „uriașe” și că va declara o stare de dezastru, avertizând că un proiect care va ajuta la prevenirea lagunei venețiene suferind inundații devastatoare „trebuie terminat curând”, relatează BBC.

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a mai spus că pentru a repara orașul sunt nevoie de sute de milioane de euro, descriind pagubele aduse orașului ca fiind „enorme”.

Francesco Moraglia, Patriarhul Bazilicii Sfântului Marcu, a mai spus reporterilor: „Nu am văzut niciodată ceva asemănător cu ceea ce am văzut ieri după-amiază în piața Sf. Marcu. Au fost valuri ca și cum am fi la plajă”.

Sunt așteptate mai multe ploi și vânturi puternice în zilele următoare, alături de valul încă relativ ridicat.

Citeste tot despre: veneția inundată
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS