Logo Realitatea.md

(VIDEO) Talmaci, despre perchezițiile la Primăria municipiului Chișinău. Ce au căutat mascații

09 Septembrie 2019, 17:26 // Economie

Adrian Talmaci, primarul interimar al capitalei, a declarat că motivul perchezițiilor de astăzi în cadrul Primăriei au fost materialele care au stat la baza emiterii unui certificat de urbanism și o autorizație de construcție unei întreprinderi care planifica să edifice în orașul Durlești o parcare supraetajată cu spații comerciale și un bloc locativ.

Embed:

„Pe strada Mușatinilor din orașul Durlești, compania Exfactor dezvoltă un cartier întreg, ei construiesc și canalizare pluvială, strada din zonă etc. În zona respectivă este o întreprindere, nu mai știu cum se numește. Dânșii erau gestionari la un bun imobil, adică la un teren care cândva era o parcare de aproximativ 19 ari. Există decizia Consiliului Municipal Chișinău prin care i se permite gestionarului parcării să o supraetajeze. Astfel întreprinderea respectivă s-a adresat cu o cerere pentru eliberarea certificatului de urbanism prin care se solicită eliberarea certificatului pentru proiectarea unei parcări supraetajate cu încăperi comerciale și cu spații locative adică cu apartamente”, a explicat Talmaci.

Potrivit lui, certificatul de urbanism a fost eliberat dar cu condiția că beneficiarul urma să obțină de la Consiliul Municipal Chișinău și modificarea deciziei respective care permite doar edificarea parcării supraetajate cu spații comerciale, nu și a blocului locativ.

„Consiliul municipal Chișinău a avut practic numai două ședințe, dar antreprenorul dorea să înceapă lucrările de construcție. Dânsul a venit cu o cerere prin care a solicitat ca să-i fie eliberată autorizație de construire în etape. Prima etapă să fie parcarea supraetajată plus spații comerciale așa cum e prevăzut în decizia consiliului municipal, și a doua etapă o să fie atunci când dumnealui o să obțină decizia Consiliului Municipal Chișinău privind construcția blocului respectiv”, a mai spus primarul interimar.

Acesta susține că Procuratura municipală a ridicat materialele care au stat la baza emiterii certificatului de urbanism și autorizația de construcție. Autorizația pentru blocul locativ nu este eliberată până în prezent.

VEZI ȘI:

Primăria Chișinău: Trei cauze penale privind înstrăinarea ilegală a unor terenuri de construcții

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4600 -0.3074%
USD USD 17.6228 -0.0952%
RUB RUB 0.2762 0.3999%
RON RON 4.1020 -0.3547%
UAH UAH 0.7218 0.5573%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile