Logo Realitatea.md

(VIDEO) Ultimul mesaj al prim-ministrei Maia Sandu de la tribuna Guvernului

14 Noiembrie 2019, 13:03 // Societate

„Niște băieți nesătui de putere și avere nu doar și-au încălcat propriile promisiuni de a lupta împotriva corupției și a face viața cetățenilor mai bună, dar se uită în ochii cetățenilor și mint fără rușine”, așa a început ultimul mesaj al Maiei Sandu de la tribuna Guvernului Republicii Moldova.

„Au zis că fac guvern tehnocrat, apolitic și încearcă să facă un guvern care este format aproape în totalitate din consilierii lui Dodon. Au zis că nu fac alianță între PDM și PSRM, dar au făcut o alianță în Parlament cimentată pe interese comune, scheme comune, probabil frici. Asta fac ei își mint proprii alegători și pe toți cetățenii”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. „Oamenii văd, înțeleg tot ce se întâmplă”, a comentat prim-ministra.

În continuare s-a adresat funcționarilor publici din instituțiile statului. „Vreau să-i încurajez să aibă în continuare o atitudine corectă în raport cu cetățenii, chiar dacă s-a schimbat Guvernul și probabil va fi mai greu, dar vreau să le amintesc că noi am reușit să dăm jos un regim corupt și vom reuși să-l dăm jos și pe al doilea. Mi-ar plăcea să revenim curând și să lucrăm cu oamenii onești din instituțiile statului”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra i-a invitat pe acești funcționari publici onești să nu participe în scheme, să nu se lase folosiți pentru interesele proprii și pentru interesele de partid ale celor care „vor să acapareze toată puterea”.

Amintim că astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, trei secretari de stat și-au dat demisia.

Citeste tot despre: Maia Sandu, ultimul mesaj
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS