Logo Realitatea.md

(VIDEO) Ultimul mesaj al prim-ministrei Maia Sandu de la tribuna Guvernului

14 Noiembrie 2019, 13:03 // Societate

„Niște băieți nesătui de putere și avere nu doar și-au încălcat propriile promisiuni de a lupta împotriva corupției și a face viața cetățenilor mai bună, dar se uită în ochii cetățenilor și mint fără rușine”, așa a început ultimul mesaj al Maiei Sandu de la tribuna Guvernului Republicii Moldova.

„Au zis că fac guvern tehnocrat, apolitic și încearcă să facă un guvern care este format aproape în totalitate din consilierii lui Dodon. Au zis că nu fac alianță între PDM și PSRM, dar au făcut o alianță în Parlament cimentată pe interese comune, scheme comune, probabil frici. Asta fac ei își mint proprii alegători și pe toți cetățenii”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. „Oamenii văd, înțeleg tot ce se întâmplă”, a comentat prim-ministra.

În continuare s-a adresat funcționarilor publici din instituțiile statului. „Vreau să-i încurajez să aibă în continuare o atitudine corectă în raport cu cetățenii, chiar dacă s-a schimbat Guvernul și probabil va fi mai greu, dar vreau să le amintesc că noi am reușit să dăm jos un regim corupt și vom reuși să-l dăm jos și pe al doilea. Mi-ar plăcea să revenim curând și să lucrăm cu oamenii onești din instituțiile statului”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra i-a invitat pe acești funcționari publici onești să nu participe în scheme, să nu se lase folosiți pentru interesele proprii și pentru interesele de partid ale celor care „vor să acapareze toată puterea”.

Amintim că astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, trei secretari de stat și-au dat demisia.

Citeste tot despre: Maia Sandu, ultimul mesaj
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile