Logo Realitatea.md

(VIDEO) Voicu se face „într-o ureche”. Ce spune ministrul Apărării despre vizita omologului său rus

21 August 2019, 15:52 // Actualitate

După ce prim-ministra Maia Sandu i-a interzis să semne vreun acord cu ministrul Apărării rus, motivând că vizita acestuia nu este oficială, Pavel Voicu a declarat că posibil a fost o confuzie. Oficialul rus a fost invitat de către Igor Dodon cu prilejul comemorării a 75 de ani de la „eliberarea Moldovei de cotropitorii fasciști”.

Potrivit lui, președintele Igor Dodon a invitat mai mulți demnitari din țările care au fost aliate la eliberarea Republicii Moldova.

„Luni, mi-a fost cunoscut că ministrul apărării al Federației Ruse, domnul Șoigu, intenționează să participe la acest eveniment și în aceeași zi am informat-o pe doamna prim-ministru despre o posibilă vizită a omologului meu în Republica Moldova”, a menționat Voicu.

Deși ministrul spune că a aflat despre vizita lui Șoigu abia luni, din delcarațiile sale e clar că era preconizată o vizită a oficialului rus la finele lunii august, pentru a discuta situația munițiilor din depozitul din Cobasna.

„Despre formalități nici nu cunosc. Nu cunosc scopul vizitei, știu doar că intenționează să participe la evenimentele care vor avea loc pe 24 august. Dacă va fi necesar mă voi întâlni cu el și voi discuta acele subiecte care țin de vizita pe care am avut-o în Federația Rusă: depozitul de păstrare a munițiilor de la Cobasna. Noi am convenit că până la finele lunii august va vedea cum stau lucrurile la acest depozit și vom veni cu decizii comune. Era planificat să mă întâlnesc și să discut acest subiect. Nu înțeleg de ce nu aș vorbi acest subiect”, a declarat Pavel Voicu, după ședința Guvernului.

Ministrul Apărării consideră că toți miniștrii trebuie să se întâlneacă cu omologii săi și să discute subiecte care vin în beneficiul cetățenilor. „Dacă nu au fost respectate prevederile la nivel de Guvern, o să se clarifice protocolul”, a spus oficialul.

Maia Sandu și-a reiterat poziția privind vizita neoficială a lui Șoigu și după ședința Guvernului, când a susținut declarații de presă.

VEZI ȘI:

(VIDEO) Maia Sandu l-a luat la rost pe ministrul Apărării: „Întâlnirea cu Șoigu nu este oficială, nu puteți semna niciun acord”

Citeste tot despre: Pavel Voicu, vizita lui șoigu
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile