Logo Realitatea.md

Vinăria Purcari a lansat vinul ”Maluri de Prut” în ediție limitată! Vezi spotul video EMOȚIONANT (VIDEO)

28 Martie 2016, 16:09 // Economie

Vinăria Purcari a lansat, la 27 martie, când a fost marcată ziua Unirii Basarabiei cu România, vinul ”Maluri de Prut”. Noul produs a reunit într-un cupaj inedit două soiuri autohtone de pe ambele maluri ale Prutului: Fetească Neagră din România și Rară Neagră din Republica Moldova. Purcari ”Maluri de Prut” este disponibil în ediție limitată de 19,990 sticle. 

Foto: captură video

Potrivit unui comunicat al vinăriei, “Maluri de Prut” continuă seria de noi lansări marca Purcari, centrate pe soiuri autohtone regiunii. Feteasca Neagră este cunoscută din perioada dacică, fiind găsite semințe ale acestui soi cu o vechime de circa 2000 de ani. Se presupune că locul de origine al acestui soi este lunca Prutului, în jurul localității Uricani, actualul județ Iași. Feteasca Neagră are o tipicitate aparte, cu un miros bine evidențiat, dominat de coacăză neagră, scorțișoară și prune uscate. În gust predomină murele și alte fructe de pădure. Rara Neagră, la rândul său, este un soi de referință pentru Purcari, iar mirosul aduce în evidență note fine de ciocolată, cireșe și prune, și un gust catifelat, cu nuanțe de rodii, fructe uscate și vanilie. 

Pe lângă aspectul vinicol, “Maluri de Prut” este un manifest pentru o mai mare apropiere între oameni, într-o lume care e tot mai mult dominată de înstrăinare, conflicte și polarizare. Simbolic, în acest an celebrăm aniversarea a 25 de ani de la Podul de Flori, care le-a permis pentru prima dată cetățenilor din Moldova să treacă fără acte în România. În acest context, a fost lansată pagina www.malurideprut.md, prin intermediul căreia, fiecare persoană are posibilitatea să trimită un mesaj personalizat și o sticlă de Purcari pe celălalt mal al Prutului, primind alta în schimb.

”Sunt mândru de acest vin care celebrează două soiuri autohtone cu un potențial enorm pe plan internațional. Pot face pentru noi ce a facut Shiraz-ul pentru Australia și Malbecul pentru Argentina. Dar pe langă aspectul pur vinicol, „Maluri de Prut” are o conotație simbolică foarte importantă pentru mine și aduce în prim plan niște valori și idei la care țin foarte mult”, susține Victor Bostan, CEO Vinăria Purcari.

Pentru identificarea celei mai reușite imagini care să ilustreze vinul ”Maluri de Prut”, Vinăria Purcari a apelat la 12 pictori tineri din Republica Moldova. Tabloul a fost ales în urma voturilor acordate online, într-o premieră de crowdsourcing de acest gen. Opera selectată aparține lui Andrei Șimanschi, un tânăr din Chișinau. ”Atunci când am pictat această lucrare, m-am gândit să redau acel moment, în care oamenii se țin de mâini și sunt legați prin ceva sfânt, prin tradiții și obiceiuri străvechi, prin dragostea de patrie. Toți se unesc într-un dans popular definit de sentimente și emoții puternice”, a declarat Andrei Șimanschi, autorul tabloului ”Maluri de Prut”.

Cu această ocazie, Vinăria Purcari a lansat și un spot de promovare. La baza spot-ului este piesa ”Cântă cucu-n Bucovina”, interpretată de locuitori din Chișinău, Cernăuți, Iași, Alba Iulia și București. 

Vinăria Purcari, fondată în 1827, este cea mai veche vinărie din Moldova care face parte din Bostavan Wineries Group, liderul pieței vinicole din Moldova. Prima medalie de aur a fost obţinută în 1878, la Expoziţia Mondială din Paris, atunci când oenologii francezi au fost profund impresionaţi de aroma bogată şi culoarea intensă a vinului Negru de Purcari, care a întrecut chiar şi vinurile de Bordeaux.

De-a lungul anilor, colecția de vinuri Purcari a câștigat peste 180 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, a obținut legendara apreciere la curtea regală din Marea Britanie și deține Titlul de Furnizor Oficial al Casei Regale a României. Acționarii grupului sunt fondul american de investiții Horizon Capital, International Finance Corporation (Banca Mondială) și fondatorul grupului, vinificatorul Victor Bostan.

Citeste tot despre: lansat, Maluri de Prut, Purcari, sticle, vin, vinărie
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.0000%
USD USD 18.4281 0.0000%
RUB RUB 0.2348 0.0000%
RON RON 4.1664 0.0000%
UAH UAH 0.6689 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 apr, 13:12 //

foto: army.md (FOTO) Cum arată acum Centrul COVID-19 Chișinău, care trebuia deja azi să înceapă a primi pacienții suspecți cu Coronavirus

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei

02 apr, 21:54 //

Crima care a zguduit un cartier din capitală! Soțul și-a împușcat dintr-un Winchester soția. Fiul ar fi fost de față!

31 mar, 19:54 //

Foto simbol Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația să restricționeze circulația persoanelor

30 mar, 08:29 //

Radu alături de soţie şi cei doi copii Fiul unui erou al războiului transnistrean, obligat să se mute din România, fiindcă nu i se acordă cetăţenia

03 apr, 18:30 //

LIVE! Ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19: Au loc declarații de presă

03 apr, 10:16 //

Foto simbol Spitalul Raional din Ștefan Vodă, în carantină. Totul ar fi pornit de la un medic. Postul vamal din apropiere este în pericol de a-și sista activitatea?

02 apr, 14:25 //

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

31 mar, 14:01 //

Rusia - fără stare de urgență pe timp de Covid-19. De ce Putin este calm?

30 mar, 13:08 //

colaj: realitatea.md No comment: Cum s-a mărit „distanța socială” dintre Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi de la instituirea stării de urgență (FOTO)