Logo Realitatea.md

Vindeau droguri prin ascunzișuri, iar banii îi primeau direct pe un cont bancar. Trei bărbați, reținuți (VIDEO)

01 Octombrie 2020, 13:07 // Societate

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 40 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, Edineț și Bălți, au fost reținuți de oamenii legii, fiind bănuiți de circulația ilegală a drogurilor. Doi dintre suspecți au fost arestați pentru 30 de zile, unul fiind cercetat în stare de libertate.

Potrivit poliției, bănuiții comercializau droguri în proporții deosebit de mari pe teritoriul municipiilor Bălți, Chișinău și raionul Edineț. La 23 septembrie, curent, suspecții au fost reținuți în flagrant, în timp ce transportau droguri de tip „Spice”. Acestea erau ambalate și pregătite pentru a fi plasate în ascunzișuri pe teritoriul raionului Edineț.

În timpul documentării cazului s-a constatat, că traficanții își desfășurau activitatea conform unei scheme prin care comercializau drogurile fără a avea un contact fizic cu cumpărătorul, substanțele narcotice fiind ascunse în spații cu acces public. Ulterior, după ce cumpărătorii achitau marfa prin intermediul unui cont bancar, acestora li se comunica locul unde era ascunsă.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au efectuat trei percheziții la domiciliile, automobilele și depozitele suspecților din Chișinău și Nordul țării. Astfel, au fost depistate și ridicate 3,5 kg de droguri etnobotanice de diferite tipuri, cartele SIM, trei aparate artizanale pentru consumarea drogurilor, telefoane mobile, un pistol cu gaze, carduri bancare, la fel a fost ridicat și automobilul de model Toyota, în care suspecții transportau droguri. Valoarea drogurilor ridicate, pe piața neagră constituie aproximativ 150 000 lei.

La moment sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii tuturor persoanelor care au participat ori au favorizat la comiterea infracțiunilor. Bănuiții riscă închisoare de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Citeste tot despre: Balti, bărbați, Chisinau, droguri, nord, reținuți
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile