Logo Realitatea.md

#vinereasportiva – noua provocare sănătoasă de la BITONIC!

15 Februarie 2019, 15:42 // Life

Lipsa de energie e tot mai simțită iar orele de muncă la birou par și mai interminabile cu cât vremea de afară e mai pretențioasă și încă întunecă foarte devreme. Și parcă ai vrea să schimbi ceva, dar nu știi ce.

BITONIC Moldova vine cu o nouă provocare sănătoasă, de data aceasta pentru toți cei care au o zi de muncă într-un ritm sedentarist, obosesc rapid și doresc să facă o schimbare. #vinereasportiva este un concept care provoacă toți angajatorii și angajații din Republica Moldova să aloce câte 30 minute în fiecare vineri pentru mișcare, exerciții fizice de recreere, relaxare sau meditație.

Care sunt riscurile sedentarismului?

Organizația Mondială a Sănătății a concluzionat că sedentarismul este în topul cauzelor apariției:

  • maladii ale inimii
  • deteriorarea vaselor sangvine
  • obezității
  • deformărilor coloanei vertebrale

Aceste maladii duc la complicații fiziologice, care duc inevitabil la scurtarea vieții.

Cum luptăm cu sedentarismul și ne umplem cu energie?

Specialiștii atenționează persoanele care duc un mod de viață sedentar și recomandă includerea exercițiilor fizice moderate în rutina zilnică. Totodată, adaptarea meniului zilnic reprezintă un punct important pentru înlăturarea simptomelor sedentarismului și recăpătarea energiei zilnice.

La toate acestea s-au gândit specialiștii în nutriție și sănătate de la BITONIC și au lansat campania #vinereasportiva despre care puteți citi mai multe pe www.vinereasportiva.btonic.md

Totodată Nutriționiștii de la Fundația BITONIC vor veni cu traininguri gratuite de nutriție la fiecare companie înregistrată oficial în campanie, în care vor explica importanța aportului de minerale pentru a avea energie, vor povesti la care alimente trebuie să atragem cea mai mare atenție și cum trebuie să diversificăm dieta pentru a evita efectele negative ale sedentarismului.

P.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3410 0.3018%
USD USD 17.3081 -0.0756%
RUB RUB 0.2773 1.1306%
RON RON 4.0473 0.3048%
UAH UAH 0.7370 0.2448%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

12 dec, 16:42 //

Foto: Igor Dodon Cu două armate străine staționate ilegal pe teritoriul său, Dodon și ministrul Apărării zic că nu avem nevoie de tehnică militară nouă (FOTO/VIDEO)