Logo Realitatea.md

Vino pe 12 august, pe Strada Pietonală, la Festivalul Tineretului 2017! Ce surprize au pregătit organizatorii în acest an

10 August 2017, 14:03 // Societate

A treia ediție a Festivalului Tineretului se va desfășura și în acest an pe Strada Pietonală din capitală, la data de 12 august, de Ziua internațională a tineretului.

În acest an, Ziua internațională a tineretului este dedicată sărbătorii contribuției tinerilor atât în prevenirea și transformarea conflictelor, precum și la incluziune, justiție socială și pace durabilă. Astfel, prin intermediul acestei ediții a festivalului dorim să încurajăm promovarea implicării active a tinerilor în menținerea păcii și securității și să demonstrăm că tinerii, datorită viziunii pe care și-au construit-o, pot deveni agenți ai păcii, toleranței și schimbării.

Tradițional, în cadrul evenimentului vor fi organizate mai multe activități cu și pentru tineri: se va desfășura un târg al organizațiilor de tineret, unde vor putea fi identificate cele mai utile activități de voluntariat sau internshipuri; agenți comerciali care vor prezenta cele mai bune și căutate locuri de muncă; două paneluri de discuție în cadrul cărora cei prezenți se vor putea implica, adresa întrebări, loba interesele tinerilor și monitoriza dacă situația s-a îmbunătățit; ateliere; tombole; activități de recreere; muzică de calitate, etc.

Festivalul Tineretului reprezintă puntea de legătură dintre tineri, organizații necomerciale, instituții de stat, agenți comerciali, etc. Astfel, prin intermediul acestui eveniment, actorii implicați pot discuta, identifica principalele probleme și soluțiile acestora, pot aduce pe agenda autorităților prioritățile și interesele tinerilor, fiind încă un motiv în plus de a se bucura de tinerețe.

Festivalul Tineretului este organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul Ministerul Tineretului și Sportului. 

Evenimentul va începe la ora 14:00.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile