Logo Realitatea.md

„Vinovatul” s-a găsit! Precizările INP privind accidentul de la Peresecina provocat de polițiști

23 Octombrie 2019, 17:23 // Auto

Echipajul de Poliție care a provocat o situație de risc, urmat cu accidentarea dintre o mașină și un autocamion în localitatea Peresecina, raionul Orhei, a revenit la fața locului pentru a se asigura că nu sunt victime. Inspectoratul Național de Patrulare a venit cu unele precizări pe marginea imaginilor video apărute pe rețelele de socializare care au surprins momentul accidentului rutier. 

colaj: realitatea.md

Potrivit INP, în timp ce angajații Poliției erau implicați în serviciul de patrulare rutieră, cu girofarul în funcțiune, aceștia au sesizat o încălcare a Regulamentului Circulației Rutiere de către un autovehicul de marcă Toyota Avensis, intervenind imediat la stoparea și identificarea șoferului.

„Astfel, automobilul de serviciu a efectuat întoarcerea peste linia continuă dublă, semnalizând din timp manevra și asigurându-se. La rândul său, autovehiculul de marcă Toyota Corolla (de pe bordul căruia au și fost scoase imaginile) care se deplasa în spatele echipajului a oprit. Imediat, din partea dreaptă a acestuia un alt autoturism, de marcă Seat, pentru a evita impactul cu mașina din față a schimbat direcția de deplasare spre dreapta, în rezultat ciocnindu-se lateral cu un autocamion DAF, care se deplasa pe prima bandă de circulație”, se arată în precizarea INP.

La fel, potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, sesizând faptul producerii accidentului rutier, inspectorii au revenit la fața locului și s-au asigurat că nu sunt victime, iar ulterior au solicitat intervenția grupei de documentare a accidentelor rutiere din cadrul IP Orhei.

„Precizăm că pe cazul dat a fost pornit un proces contravenţional, cauza producerii accidentului fiind devierea de la direcţia de deplasare de către conducătorul autoturismului Seat”, se mai arată în precizarea INP.

Vedeți și: (VIDEO 18+) Momentul în care un echipaj al Poliției virează brusc într-un loc interzis, provocând un accident rutier în spatele lor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile