Logo Realitatea.md

Viorel Morari a fost reținut de oamenii legii. A fost plasat în arest pentru 72 de ore în baza unei plângeri depusă de Plahotniuc

10 Ianuarie 2020, 18:57 // Societate

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care fusese înlăturat temporar din funcție printr-un ordin al procurorului general, Alexandru Stoianoglo, a fost reținut astăzi pentru 72 de ore, fiind bănuit într-un dosar legat de fals în acte publice și abuz în serviciu. Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Potrivit sursei citate, Morari a fost plasat în izolatorul de detenție provizorie a Direcției de Poliție Chișinău.

Adjunctul procurorului general, Ruslan Popov a declarat pentru ZdG că Morari este învinuit de falsificarea unor documente din cadrul unei cauze penale.

„Este vorba despre falsificarea unor documente procesuale din cadrul unei cauze penale, acte comise în luna martie 2017 și este legat de o plângere depusă de Vladimir Plahotniuc, în baza căreia a fost pornit ulterior un dosar penal pentru denunț calomnios în privința lui Veaceslav Platon și toate activitățile date vizau investigarea furtului miliardului”, a spus Popov.

Amintim că, acum câteva săptămâni, procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a spus că, în timpul unor verificări la Procuratura Anticorupție (PA) și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), pentru perioada anilor 2016 – 2019, au fost depistate mai multe ilegalități comise de către Viorel Morari și Nicolae Chitoroagă.

Azi, s-a încheiat perioada verificărilor. Săptămâna viitoare, vor fi anunțate totalizările.

VEZI ȘI:

Morari-milionar?! Scrisoare anonimă: Viorel Morari, proprietarul din umbră a unei stații PECO și trei eoliene (FOTO și DOC)

Citeste tot despre: arest, Plahotniuc, reţinut, Viorel Morari
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 -0.1732%
USD USD 17.0468 0.0540%
RUB RUB 0.2217 0.3167%
RON RON 4.1385 -0.1255%
UAH UAH 0.6030 0.0166%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile